ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΓΑ: Άμεσες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις μετά τις καταστροφές στις καλλιέργειες στη Λάρισα

ΕΛΓΑ: Άμεσες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις μετά τις καταστροφές στις καλλιέργειες στη Λάρισα

Σαφή εντολή για άμεσες εκτιμήσεις σε όλες τις πληγείσες περιοχές από την έντονη βροχόπτωση και την κατά τόπους χαλαζόπτωση της Τετάρτης (24/5), έδωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Θεοφάνη Κουρεμπέ.

Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νομό Λάρισας, ο κ. Κόκκαλης κάλεσε εσπευσμένα στο γραφείο του το πρωί της Πέμπτης τον κ. Κουρεμπέ, ώστε να κινηθούν τάχιστα όλες οι διαδικασίες καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών, αλλά και αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών.

Όπως ενημερώνει το γραφείο του υφυπουργού, με εντολή του κ. Κόκκαλη εκτιμητές του ΕΛΓΑ βρίσκονται στην περιοχή της επαρχίας Τυρνάβου και ξεκινούν τις εκτιμήσεις στους αμπελώνες αλλά και τις δενδρώδεις καλλιέργειες που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία.

Σήμερα Παρασκευή, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία των εκτιμήσεων και στις υπόλοιπες περιοχές του νομού Λάρισας όπου παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και χαλαζόπτωση.

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε πως «δυστυχώς ο καιρός δεν υπήρξε σύμμαχος των αγροτών και ειδικά σε καλλιέργειες όπως το κριθάρι, φαίνεται πως προκάλεσε ζημιές λίγο πριν από τη συγκομιδή».

Σχετικές ειδήσεις