ΕΛΛΑΔΑ

Μεροκάματα «τρόμου» για 40χρονο στο Ηράκλειο: Έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων

Μεροκάματα «τρόμου» για 40χρονο στο Ηράκλειο: Έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (26/5) στην πόλη του Ηρακλείουένας 40χρονος έπεσε στο κενό από ύψος τεσσάρων μέτρων κατά τη διάρκεια εργασιών.

Ο 40χρονος πατέρας που είναι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών είναι αλβανικής καταγωγής, έπεσε στο κενό την ώρα που εργαζόταν σε οικοδομή στην λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται πολύ σοβαρή καθώς έχει χτυπήσει στο κεφάλι και δεν έχει τις αισθήσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άτυχος 40χρονος, είναι ο ίδιος άνθρωπος που τον περασμένο Ιούνιο είχε «χτυπηθεί» από το ηλεκτρικό ρεύμα κατά την διάρκεια εργασιών στην περιοχή της Ανάληψης.

Ο 40χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει το πώς βρέθηκε στο κενό.

Στο σημείο του ατυχήματος βρέθηκε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αλλά και κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση για το νέο εργατικό ατύχημα που αναφέρει:

«Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει την αδίστακτη στάση της εταιρίας ..., που μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, στο εργοτάξιο στην οδό Αρχ. Μακαρίου στο Ηράκλειο, σημειώθηκε σήμερα σοβαρό εργατικό ατύχημα. Πρόκειται για το δεύτερο ατύχημα στο ίδιο έργο μέσα σε λίγες ημέρες.

Παρά τις πρόσφατες παρεμβάσεις του Συνδικάτου για να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί με ασφάλεια το έργο, η εργοδοσία προκειμένου να μη χάσει ούτε λεπτό του ευρώ προτίμησε να συνεχίσει ακάθεκτη τις εργασίες της και την εντατικοποίηση της δουλειάς ακόμη και Κυριακές αγνοώντας τις υποδείξεις για λήψη μέτρων ασφάλειας.

Και από αυτό το περιστατικό αποδεικνύεται ότι οι μεγάλοι εργολάβοι, οι κατασκευαστικοί όμιλοι, το μεγάλο κεφάλαιο γενικότερα, είναι αυτοί που έχουν την πραγματική εξουσία και κάνουν ό,τι θέλουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους να αρνούνται να δουλέψουν σε συνθήκες γαλέρας, χωρίς μέτρα ασφάλειας. Να καταγγέλλουν στο Συνδικάτο την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς που τυχόν κάνει η εργοδοσία για να επιβάλλει την εργασία με μη ασφαλή τρόπο. Όλοι μαζί με το Συνδικάτο να οργανώσουμε την πάλη προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες κι όχι τις ανάγκες των εργοδοτών και το πώς αυτοί θα θησαυρίζουν από τον ιδρώτα μας αλλά και από το αίμα μας.

Τέλος, καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να μπει επιτέλους ένα φρένο στους εργολάβους, που μπροστά στην αδυσώπητη δίψα τους για κέρδος βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή των εργατών».

Πηγή: cretalive.gr

Σχετικές ειδήσεις