ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές της Λάρισας πραγματοποίησε ο Βασίλης Κόκκαλης

Καιρός: Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές της Λάρισας πραγματοποίησε ο Βασίλης Κόκκαλης

Αυτοψία σε πληγείσες καλλιέργειες από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις πραγματοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, σε περιοχές των Δήμων Φαρσάλων και Κιλελέρ.

Συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Λάρισας με επικεφαλής τον διευθυντή, Μιχάλη Λιόντο, ο υφυπουργός είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το μέγεθος των ζημιών και να συνομιλήσει με αγρότες, συνεταιριστές αλλά και αυτοδιοικητικούς.

Ο κ. Κόκκαλης επανέλαβε αυτά που συζήτησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής (25/5) συνάντησής του με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Φάνη Κουρεμπέ, ώστε να κινηθούν τάχιστα οι μηχανισμοί του ασφαλιστικού φορέα και να διεκπεραιωθεί το συντομότερο δυνατό η διαδικασία της εκτίμησης, αλλά και της αποζημίωσης.

Μετά το πέρας των επισκέψεων, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε πως κατανοεί πλήρως την απογοήτευση των παραγωγών που είδαν τους κόπους τους να ζημιώνονται, αλλά και την αγωνία τους για το μέλλον. Επίσης, διαβεβαίωσε πως η διοίκηση του ΕΛΓΑ έχει λάβει σαφείς οδηγίες, ώστε να υπάρχουν το συντομότερο δυνατό τεκμηριωμένες εκτιμήσεις των ζημιών, αλλά και δίκαιες αποζημιώσεις στους δικαιούχους.

Επίσης, σημείωσε πως στην περιοχή του Τυρνάβου ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις, ενώ τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα συμβεί το ίδιο και στις άλλες περιοχές, αφού πρώτα υποχωρήσει το νερό και υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για το μέγεθος της ζημιάς, όπου αυτή έχει προκληθεί.

«Γνωρίζω πως ο ΕΛΓΑ πρέπει να καταβάλλει μεγαλύτερες προσπάθειες και σε θεσμικό επίπεδο, ώστε να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής και στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες στον πρωτογενή τομέα. Στην κατεύθυνση αυτή, συζητάμε στο υπουργείο όλες εκείνες τις θεσμικές αλλαγές που μπορούν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα του ασφαλιστικού φορέα, προς όφελος των Ελλήνων αγροτών», κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις