Απεργία τρένα: Ποιες ημέρες θα τραβήξουν χειρόφρενο

Απεργία τρένα: Ποιες ημέρες θα τραβήξουν χειρόφρενο

Για τρεις ημέρες θα μείνει χωρίς δρομολόγια τρένων η χώρα, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης.

Συγκεκριμένα, την απόφασή της να προχωρήσει σε στάσεις εργασίας την Τρίτη 30 και την Τετάρτη 31 Μαΐου καθώς και σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 1η Ιουνίου, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ).

Ως εκ τούτου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα προχωρήσει στην κατάργηση όλων των δρομολογίων τις τρεις αυτές ημέρες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, επειδή οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, σε συνδυασμό με την απεργία, ουσιαστικά επιφέρουν την κατάργηση των δρομολογίων, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σεβόμενη το επιβατικό κοινό και τους πελάτες της και προκειμένου να τους προφυλάξει από την ταλαιπωρία, αναστάτωση και σύγχυση που θα επιφέρουν οι κινητοποιήσεις αυτές, αποφάσισε την κατάργηση όλων ανεξαιρέτως των δρομολογίων για τις παραπάνω ημερομηνίες.

Ως εκ τούτου, δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από την Τρίτη 30/05 έως και την Πέμπτη 01/06.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκφράζει, προς το επιβατικό κοινό και τους πελάτες της, τη λύπη της για την απόφασή της αυτή, «στις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικά συνθήκες για τους συμπολίτες μας, με δεδομένο ότι το τρένο εξακολουθεί να είναι το πιο φθηνό και το πιο ασφαλές μεταφορικό μέσο».