ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Πρωτοφανής απόφαση δικαστηρίου κατά μαθητών!

Ρέθυμνο: Πρωτοφανής απόφαση δικαστηρίου κατά μαθητών!

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση δικαστηρίου βάσει της οποίας τρεις μαθητές καταδικάστηκαν σε κοινωνική εργασία διάρκειας 80 ωρών!

Μάλιστα, η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ενώ και το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του «άδειασε» τον διευθυντή του σχολείου.

Η ποινή αφορά σε τρεις μαθητές, οι οποίοι είχαν λάβει μέρος σε καταλήψεις Γυμνασίου του Ρεθύμνου τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τα Ρεθυμνιώτικα Νέα, στον εισαγγελέα είχε προσφύγει στο παρελθόν διευθυντής γυμνασίου της πόλης, καθώς οι μαθητές είχαν βάλει λουκέτο στο σχολείο.

Η εκπαιδευτική κοινότητα στην πλειοψηφία της, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, δεν εγκρίνει αυτόν τον τρόπο για την αντιμετώπιση καταλήψεων στα σχολεία, τον οποίοι και χαρακτηρίζει αντιπαιδαγωγικό.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «το υπουργείο Παιδείας θεωρεί απαράδεκτη την αντιμετώπιση των μαθητών από την πλευρά του διευθυντή του σχολείου, που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση χωρίς να έχουν διαπιστωθεί φθορές εντός του σχολείου. ».

«Ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου προτίθεται να ζητήσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να επανεξετάσει τα σχετικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες καταδίκες».

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, προκάλεσε η πρωτοφανής «τιμωρία» που επιβλήθηκε σε βάρος τριών ανηλίκων, μαθητών Γυμνασίου στο Ρέθυμνο, που συμμετείχαν στη συντονιστική επιτροπή κατάληψης σε σχολείο της περιοχής.

Η κυρία Δημητρίου, παρήγγειλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, να αιτηθεί στο δικαστήριο ανηλίκων την άρση ή την μετατροπή του αναμορφωτικού μέτρου παροχής κοινωνικής εργασίας που επιβλήθηκε στους 3 ανήλικους μαθητές.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, το μέτρο αυτό καταστρατηγεί την αρχή της αναλογικότητας, λαμβανομένου υπόψη αφενός των συνθηκών που φέρεται ότι τελέστηκε η πράξη για την οποία δικάστηκαν και αφέτερου της προσωπικότητας και της ανηλικότητας των νεαρών.

Σχετικές ειδήσεις