Κηδεία Μητσοτάκη: Αυτά είναι τα παράσημα με τα οποία είχε τιμηθεί (photos)

Κηδεία Μητσοτάκη: Αυτά είναι τα παράσημα με τα οποία είχε τιμηθεί (photos)

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε τιμηθεί κατά το παρελθόν, για την προσφορά του και την πίστη του προς την πατρίδα, με πολλά παράσημα τιμής.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, είχε τιμηθεί με τον Μεγαλοσταυρό των Κομνηνών Αυτοκρατόρων Τραπεζούντας από το ίδρυμα Παναγία Σουμελά, όπως επίσης και με το «Βενιζέλειο» βραβείο από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής.

mhtsotakhs parasima 3

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τιμήθηκε με την ύψιστη τιμητική διάκριση του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και με το μετάλλιο Α΄ Τάξεως «ΧΡΥΣΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», το οποίο  απονέμεται σε άτομα υψηλού διεθνούς κύρους που διακρίθηκαν για το ξεχωριστό έργο τους και την ιδιαίτερη συνεισφορά τους στην προαγωγή και προώθηση των Κοινωνικών και Εθνικών θεμάτων σε διεθνές επίπεδο.

Είχε επίσης βραβευθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο για την αντιστασιακή του δράση και υπήρξε ο ιδρυτής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ιστορικό Αρχείο Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» που μετεξελίχθηκε σε Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

mhtsotakhs parasima 2

Προς τιμήν του ιδρύθηκε η έδρα ελληνικών σπουδών «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης» στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».