ΕΛΛΑΔΑ

Η απάντηση του Κώστα Καζάκου μετά τις αντιδράσεις για τη δήλωσή του περί brain drain

Η απάντηση του Κώστα Καζάκου μετά τις αντιδράσεις για τη δήλωσή του περί brain drain

Σε παρερμηνεία απέδωσε τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του για τη μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, o ηθοποιός και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Καζάκος.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας είπε ότι «βυσσοδομούν» πάνω στη δήλωσή του. «Δεν είπα προδότες τους νέους που φεύγουν. Είπα προδότες αυτούς που τους οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, με αποτέλεσμα να φύγουν», σημείωσε.

«Πώς λέγεται αυτό το φαινόμενο; Εξανδραποδισμός δεν λέγεται; Όταν οι στατιστικές της Ευρώπης λένε ότι 500.000 νέοι επιστήμονες έχουν φύγει για μεροκάματο στην Ευρώπη και έχουν κοστίσει στην Ελλάδα 12 δις ευρώ και οι χώρες υποδοχής έχουν επωφεληθεί με 65 δις ευρώ, αυτό δεν είναι εξανδραποδισμός για τον τόπο; Οι νέοι πρέπει να μένουν και να αγωνίζονται στον τόπο τους», τόνισε.

Ό,τι θέλει ο νέος, ό,τι επιθυμεί, δουλειά, σπίτι, οικογένεια πρέπει να τα παλέψει και να αγωνιστεί να τα κερδίσει στον τόπο του» είχε δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή ο ηθοποιός. «Αλλιώς είναι ξένος. Έφυγαν και πάνε και δουλεύουν στις ξένες χώρες. Και ο τόπος τι θα γίνει; Αυτό είναι στην ουσία προδοσία», είχε πει.

Σχετικές ειδήσεις