Στους δρόμους οι συνταξιούχοι κατά των νέων μέτρων (pics)

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι κατά των νέων μέτρων (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την ανατροπή της «κυβερνητικής επίθεσης» στις συντάξεις τους και στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, ζητούν οι συνταξιούχοι.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Έξω από τη Βουλή βρίσκεται το μεσημέρι της Πέμπτης (15/06) η μαζική πορεία των συνταξιούχων που ξεκίνησε λίγη ώρα νωρίτερα από την πλατεία Κοτζιά όπου και είχε προηγηθεί συγκέντρωση.

Η σημερινή κινητοποίηση συνδιοργανώνεται από συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις οι οποίες αντιδρούν στα νέα μέτρα της κυβέρνησης που οδηγούν, όπως υποστηρίζουν, σε περαιτέρω φτωχοποίηση και εξαθλίωση τους συνταξιούχους.

syntaxiouxoi4 1

Οι συνταξιούχοι, σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ζητούν την ανατροπή της «κυβερνητικής επίθεσης» στις συντάξεις τους και στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Ο πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τα νέα μέτρα έρχονται να προστεθούν σε αυτά που ήδη έκαναν χειρότερη τη ζωή μας καθώς μας αφαιρούν τις συντάξεις μας και όσα κατακτήσαμε με τόσους αγώνες».

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις θα επιδώσουν υπόμνημα στον πρωθυπουργό και τα κόμματα της Βουλής -πλην Χρυσής Αυγής- στο οποίο αναφέρουν ότι δεν θα νομιμοποιήσουν ποτέ στη συνείδησή τους όσα άδικα τους έχουν αφαιρεθεί και ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα τους.

PHOTO GALLERY