Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Διαρροή φυσικού αερίου στα έργα του Μετρό

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Διαρροή φυσικού αερίου στα έργα του Μετρό

Σημαντική βλάβη σε κεντρικό αγωγό Φυσικού Αερίου σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη συμβολή των οδών Π. Συνδίκα και Δελφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr η βλάβη προκλήθηκε από εργασίες για το Μετρό. Το σημείο έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις ενώ για προληπτικούς λόγους έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα.

Κλιμάκιο της Εταιρείας Παροχής Αερίου μεριμνά για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Λόγω της διαρροής υπάρχει έντονη δυσοσμία στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), Μιχάλης Στεργιόπουλος, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας από τη βλάβη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η βλάβη προκλήθηκε όταν μηχάνημα «χτύπησε» τον αγωγό, στη διάρκεια εργασιών στο εργοτάξιο. Η εταιρεία διέκοψε αμέσως την παροχή αερίου, οπότε δεν υπήρξε διαρροή, ενώ για προληπτικούης λόγους στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 9 άνδρες, καθώς επίσης και αστυνομικοί.

Η διακοπή παροχής αερίου ήταν περιορισμένη, ενώ συνεργεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης και σύμφωνα με τον κ. Στεργιόπουλο, αναμένεται να γίνει μέσα στην ημέρα.