«Εφικτή η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με περαιτέρω μεταρρυθμίσεις»

«Εφικτή η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με περαιτέρω μεταρρυθμίσεις»

Την χθεσινοβραδινή συμφωνία στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα ως «σημαντικό βήμα, για να βοηθήσουμε το πιο αδύναμο μέλος του ευρώ να σταθεί μόνιμα στα πόδια του», χαιρετίζει σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη ο Αυστριακός ευρωβουλευτής του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Οτμάρ Κάρας.

Ο Οτμάρ Κάρας είχε διατελέσει στο παρελθόν επί σειρά ετών αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ είχε τεθεί επικεφαλής της ομάδας της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία είχε αναλάβει στις αρχές του 2014 τον κοινοβουλευτικό έλεγχο του έργου της Τρόικα σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Ιρλανδία.

Στις σημερινές δηλώσεις του ο Αυστριακός ευρωβουλευτής χαρακτηρίζει «ευχάριστο και αναγκαίο το ό,τι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεχίζει μαζί μας το δρόμο για τη διάσωση της Ελλάδας», προσθέτοντας πως «τώρα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει με συνέπεια περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για να μπορέσει να οδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα η συζήτηση για τις ελαφρύνσεις του χρέους».

Κατά την άποψη του Οτμάρ Κάρας, «κατόπιν θα μπορούσαν. η εκ νέου επιμήκυνση των χρόνων αποπληρωμής των δανείων και μία πρόσθετη μείωση των επιτοκίων, να ελαφρύνουν το βάρος του χρέους που σηκώνουν στους ώμους τους οι Ελληνες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ