ΕΛΛΑΔΑ

Μυστήριο στην Αρκαδία: Ανατροπές και αποκαλύψεις στην υπόθεση εξαφάνισης του Θοδωρή

Μυστήριο στην Αρκαδία: Ανατροπές και αποκαλύψεις στην υπόθεση εξαφάνισης του Θοδωρή

Κανείς δεν περίμενε πως η εξαφάνιση του φανοποιού Θοδωρή Τσεμπελή 43 χρόνων, θα άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου στα χωριά του Λεωνιδίου στην Αρκαδία.

Ο άτυχος άνδρας χάθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Ιουνίου από το χωριό Πελετά, όπου έμενε μόνος του.

Μια σειρά από γεγονότα με έκνομες ενέργειες που συμβαίνουν στην περιοχή τον τελευταίο καιρό, κυριολεκτικά ξεθάφτηκαν!

Στόματα άνοιξαν και όλα όσα αποκαλύφθηκαν αποτελούν υλικό για έρευνα από τις Αρχές.

Ο άνθρωπος που τον είδε για τελευταία φορά είναι φίλος του και συγγενής του που μένει σε γειτονικό χωριό. Η μαρτυρία του σύμφωνα με τους συγγενείς του αγνοούμενου, εμφανίζει πολλά κενά και δείχνει να κρύβει το τι πραγματικά συνέβη στον Τσεμπελή.

Υποστηρίζει ότι το βράδυ της Παρασκευής 2 Ιουνίου διασκέδαζαν στο Άργος και ότι μετά τα μεσάνυχτα τον άφησε κοντά στο σπίτι του και εκείνος επέστρεψε στο δικό του.

Το αυτοκίνητο του αγνοούμενου βρέθηκε έξω από το σπίτι του ξεκλείδωτο με τα κλειδιά στη μίζα. Τα προσωπικά του αντικείμενα ήταν μέσα στο σπίτι, που ήταν κλειδωμένα με λουκέτο.

Ερωτήματα προκάλεσε η ανεύρεση της μηχανής του Τσεμπελή στο βουνό, ένα χιλιόμετρο περίπου μακριά από το χωριό του.

Μάρτυρας που επικοινώνησε με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ανέφερε ότι είδε τον αγνοούμενο να οδηγεί τη μηχανή του στο χωριό που έμενε ο φίλος του στις πέντε και είκοσι το πρωί του Σαββάτου. Ο φίλος του όμως υποστηρίζει ότι δεν τον συνάντησε και άρχισε να τον αναζητά την Κυριακή γιατί δεν απαντούσε στις κλήσεις του.

FODO GIA MIXANAKI OK

Η περίεργη κλοπή

Εξίσου περίεργο είναι το γεγονός πως στο κοντινό χωριό Πηγάδι, το πρωί της ημέρας της εξαφάνισης έγινε μια κλοπή σε σπίτι από δύο κουκουλοφόρους. Οι γέροντες ιδιοκτήτες έλειπαν. Συγγενής τους που αντιλήφθηκε τους κλέφτες, ειδοποίησε την Αστυνομία αλλά αυτοί πρόλαβαν να εξαφανιστούν.

Ένα μονοπάτι που λίγοι το γνωρίζουν, οδηγεί από το χωριό αυτό στο σημείο που εντοπίστηκε εγκαταλειμμένη η μηχανή του αγνοούμενου.

Ο αδελφός του που βρέθηκε στο στούντιο, επιβεβαίωσε πληροφορία που έφτασε στην Αγγελική Νικολούλη. Κοντά στη μηχανή υπήρχαν κάποια στοιχεία τα οποία εξαφάνισε άτομο που βρέθηκε πρώτο στο χώρο, πριν την Αστυνομία.

«Μιλούσε στο τηλέφωνο πριν εξαφανιστεί...»

Ο φίλος του είπε στο «Τούνελ» πως το βράδυ που βγήκαν να διασκεδάσουν, ο Θοδωρής έλαβε ένα τηλεφώνημα, αλλά απομακρύνθηκε για να μιλήσει. Όταν επέστρεψε δεν του ανέφερε ποιος ήταν ο συνομιλητής του. Ανέφερε ακόμα πως όση ώρα βρίσκονταν μαζί πριν χαθεί, η βραδιά κύλησε ομαλά χωρίς να υπάρξει κάποια παρεξήγηση με τρίτους ή μεταξύ τους.

Τα κλειδιά στη μίζα και ο οδηγός άφαντος...

Έξω από το σπίτι του αγνοούμενου, o αδελφός του Γιάννης Τσεμπελής, μίλησε στο «Τούνελ».

Η κάμερα κατέγραψε εικόνες από το πατρικό σπίτι της οικογένειας στο χωριό Πελετά , στο οποίο κατοικούσε πλέον ο Θοδωρής.

«Όταν ανοίξαμε το σπίτι, βρήκαμε πάνω στο τζάκι το κινητό του τηλέφωνο και τα τσιγάρα με τον αναπτήρα του στο τραπέζι» είπε ο αδελφός του, δείχνοντας τους χώρους της έρευνας.

Ο φίλος και συγγενής του ανέφερε στην εκπομπή ένα περιστατικό που συνέβη τη νύχτα που βγήκαν να διασκεδάσουν.

Στην επιστροφή τα δυνατά φώτα ενός αυτοκινήτου «τύφλωσαν» τον Θοδωρή και ανέπτυξε ταχύτητα για να κάνει καψόνι στον οδηγό. Έτρεχε τόσο γρήγορα που όταν έφτασαν στο χωριό Πούληθρα για να αφήσει τον φίλο του κοντά στο σπίτι του, εκείνος του είπε χαρακτηριστικά:

«Όπου και να πάμε από δω και στο εξής, εγώ δεν ξανάρχομαι με το αμάξι σου...».

Άφησαν τη μηχανή του αγνοούμενου στο βουνό...

Η κάμερα του «Τούνελ» ακολούθησε την διαδρομή από το χωριό του αγνοούμενου, μέχρι το σημείο που εγκαταλείφθηκε η μηχανή του.

Από τον συγκεκριμένο ερημικό χώρο που βρίσκεται κοντά στο χωριό Πηγάδι, ο αδελφός του Θοδωρή μίλησε στην εκπομπή.
«Πάνω στο μηχανάκι βρέθηκαν τα κλειδιά και ήταν σταθμευμένο με τη μούρη προς την δασώδη περιοχή» τόνισε.

Ο φίλος του μιλώντας για την περιοχή είπε στην εκπομπή:

«Εκεί βρίσκονται τα ερείπια ενός παλιού ανεμόμυλου. Το περίεργο είναι πως το μηχανάκι του βρέθηκε περίπου τριακόσια μέτρα μακριά από τον ανεμόμυλο μέσα στο χωράφι και όχι επάνω στον δρόμο. Όποιος το άφησε εκεί δεν προσπάθησε να το κρύψει».

Ένας ξάδελφος μιλώντας για την εξαφάνιση τόνισε:

«Ήρθαν κλιμάκια της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά αλλά δεν βρήκαν ούτε ένα ίχνος του. Ψάξαμε παντού, συγγενείς και φίλοι, δυστυχώς δεν βρήκαμε τίποτα» . Τον περιέγραψε σαν έναν ήρεμο , γελαστό άνθρωπο που δεν είχε διαφορές με κανέναν.

Πηγή: anikolouli.gr

Σχετικές ειδήσεις