ΕΛΛΑΔΑ

Νάξος: Στην εντατική η 29χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά ενώ έκανε kitesurf

Νάξος: Στην εντατική η 29χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά ενώ έκανε kitesurf

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών μεταφέρθηκε σήμερα Τρίτη (20/6/2017) από τον Ερυθρό Σταυρό όπου νοσηλευόταν η 29χρονη από την Αυστρία που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στην παραλία Μικρή Βίγλα της Νάξου.

Η άτυχη 29χρονη τραυματίστηκε σοβαρά όταν παρασύρθηκε από το δυνατό άνεμο ενώ έκανε kite surf με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε τοίχο ξενοδοχειακής μονάδας και να υποστεί πολλαπλά χτυπήματα σε διάφορα σημεία του σώματός της και να μεταφερθεί αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας του νησιού και στη συνέχεια με στρατιωτικό ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείο Νάξου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice 107.5, η κατάσταση της 29χρονης τουρίστριας παραμένει πολύ κρίσιμη.

Όπως εξήγησε ο κ. Ραπτάκης η ανταπόκριση τόσο του ΕΚΑΒ όσο και του Νοσοκομείου της Νάξου ήταν άμεση για τη μεταφορά και την παροχή των ιατρικών υπηρεσιών και εξετάσεων που έγιναν στην πολυτραυματία πριν τη μεταφορά της στο Θριάσιο αρχικά και στον Ερυθρό Σταυρό στη συνέχεια, όπου νοσηλευόταν μέχρι και σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ειδοποίηση για το σοβαρό ατύχημα έφτασε στο ΕΚΑΒ στις 2 μ.μ. στης Κυριακής,

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου-ορθοπαιδικός, Βασίλης Ραπτάκης, η νέα γυναίκα έφερε σοβαρά τραύματα από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τα νύχια των ποδιών της.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο σύζυγός της, η 29χρονη ενώ παρασυρόταν από το δυνατό άνεμο ενώ έκανε kite surf δεν πρόλαβε να λύσει τους ιμάντες, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί με σφοδρή δύναμη από τη θαλάσσια περιοχή στη στεριά και να χτυπήσει επανειλημμένως σε διάφορα σημεία του ξενοδοχείου, όπως μπαλκόνι, τοίχο, πισίνα και αλλού.

Όπως αναφέρει ο κ. Ραπτάκης αμέσως μετά τη συρραφή των τραυμάτων που αιμορραγούσαν η 29χρονη υπεβλήθη σε πολυαξονική εξέταση.

Βρέθηκαν πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι, αιμοραγία, υποσκληρίδιο αιμάτωμα, κάταγμα στη σπονδυλική στήλη στην αυχενική μοίρα, κάταγμα στον 5ο θωρακικό σπόνδυλο, πρόβλημα στη σπλήνα, κάταγμα στη σπονδυλική στήλη χαμηλά, θλάση δεξιού πνεύμονα.

Η γυναίκα είχε αρχίσει να «πέφτει», ενώ σύμφωνα με τη βαθμολογία της Κλίμακας Κώματος Γλασκώβης βρισκόταν στο 7 από το 15 που είναι το φυσιολογικό.

Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ, που ανταποκρίθηκε άμεσα με αναισθησιολόγο που τη διασωλήνωσε και διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό. Το πρωί σήμερα η κατάστασή της ήταν πολύ βαριά και εξεταζόταν η μεταφορά της σε ειδική μονάδα ακόμη και στην Αυστρία. Τελικώς διεκομίσθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Ραπτάκη, το αιμάτωμα στο κεφάλι έχει επηρεάσει οργανικές λειτουργίες και είναι το πρώτο που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Σύμφωνα δε με την εκτίμησή του η κατάστασή της είναι πάρα πολύ βαριά.

Πηγή: cycladesvoice.gr

Σχετικές ειδήσεις