ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση ελικοπτέρου: Ανατριχίλα προκαλούν οι νέες φωτογραφίες της Πυροσβεστικής

Πτώση ελικοπτέρου: Ανατριχίλα προκαλούν οι νέες φωτογραφίες της Πυροσβεστικής

Πτώση ελικοπτέρου Σχοινιάς: «Πάγωσε» η Ελλάδα από το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους - Ποια ήταν τα θύματα - Ανατριχίλα προκαλούν το βίντεο που μεταδόθηκε live στο Facebook και οι νέες φωτογραφίες της Πυροσβεστικής

Σοκαρισμένη είνια η κοινή γνώστη από το τραγικό δυστύχημα στον Σχοινιά που στοίχισχε τη ζωή σε δύο άτομα.

Αποκαλυπτικές είναι οι νέες φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική με τα συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Ένας σωρός από σίδερα που επιπλέουν μέσα στο βάλτο...

Δείτε τις φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Οι τελευταίες στιγμές των επιβαινόντων live στο facebook

Τη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου που κατέπεσε στον Σχοινιά μετέδιδε live στο Facebook ο υπάλληλος φύλαξης που ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια του ψεκαστικού ελικοπτέρου.

Στα πλάνα του σοκαριστικού βίντεο φαίνεται αρχικά ο υδροβιότοπος του Σχοινιά από ψηλά, ενώ όσο προχωρά το βίντεο, φαίνεται το ελικόπτερο να χάνει σταδιακά ύψος, ενώ ακούγεται μόνο ο ήχος από την μηχανή. Η εικόνα ξαφνικά διακόπτεται βίαια. Είναι η στιγμή της πρόσκρουσης στα καλώδια της ΔΕΗ και η μοιραία πτώση.

Στο προφίλ του άτυχου φύλακα υπάρχει ακόμα ένα βίντεο από την live μετάδοση, που ξεκίνησε στις 09:23 το πρωί και διαρκεί περίπου ενάμιση λεπτό.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Φίλοι και γνωστοί που δεν μπορούν να πιστέψουν τι συνέβη, εκφράζουν με σχόλια στο βίντεο την θλίψη τους.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της τραγωδίας

Οι δηλώσεις του υποστράτηγου Γιόβα για την πτώση του ελικοπτέρου

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για την πτώση του ελικοπτέρου στις 9:48 το πρωί της Παρασκευής (23/06). Επί τόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα καθώς και ελικόπτερο του Ναυτικού, οι οποίοι συμμετείχαν στη δύσκολη επιχείρηση λόγω του βαλτώδους σημείου.

Τι αναφέρει η περιφέρεια Αττικής για το δυστύχημα

Σε ό,τι αφορά τον αεροψεκασμό, ήταν η 5η κατά σειρά διενέργεια και είχαν τηρηθεί όλοι οι κανονισμοί, από με την ανάδοχο εταιρία εκτέλεσης του έργου με την οποία συνεργάστηκε η αρμόδια διεύθυνση της η Περιφερειακής Ενότητας Αν. Αττικής για την εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, έτους 2017.

Μάλιστα, με ανακοίνωσή της, ενημέρωσε για την 5η εφαρμογή ψεκασμών προνυμφοκτονίας, σήμερα τις πρωινές ώρες από αέρος στον υδροβιότοπο Εθνικού Πάρκου Σχινιά, δήμου Μαραθώνος, «με χρήση σκευάσματος με δραστική ουσία το Bacillus thuringiensis (Bti), εγκεκριμένο από το υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις οικολογικά προστατευόμενες περιοχές».
Επίσης, καλούσε τον δήμο Μαραθώνα να ενημερώσει τους πολίτες που κατοικούν ή και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή, ώστε κατά τη διάρκεια των ψεκασμών η περιοχή να είναι ελεύθερη από ανθρώπους και ζώα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο επιχειρούσε το ελικόπτερο, η Περιφέρεια Αττικής, ύστερα από διαγωνιστική διαδικασία (σύμφωνα με τις διατάξείς των ΠΔ 118/2007 και 60/2007) έχει συνάψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία καταπολέμησης κουνουπιών και είχε ελέγξει όλα τα σχετικά προαπαιτούμενα. Μεταξύ αυτών και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ισχύ για όλους τους κινδύνους, καθώς και το πιστοποιητικό αξιοπλοίας του ελικοπτέρου, τα οποία η εταιρία είχε προσκομίσει.

Η Περιφέρεια Αττικής εξέφρασε τα θερμά της συλληπητήρια για την τραγωδία που δεν την χωρά ανθρώπινος νους και διευκρίνισε ότι το συμβάν έλαβε χώρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αεροψεκασμού, «Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για το τραγικό συμβάν της πτώσης του ψεκαστικού ελικοπτέρου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου και ενός από τους δύο συνεπιβαίνοντες.

Το μοιραίο ψεκαστικό ελικόπτερο είχε ολοκληρώσει αεροψεκασμό στο πλαίσιο δράσεων κουνουποκτονίας στον υδροβιότοπο του Σχινιά. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το ελικόπτερο κατέπεσε σε βαλτώδες τμήμα του υδροβιότοπου».

Σχετικές ειδήσεις