ΕΛΛΑΔΑ

Προκλητικός ο Τσαβούσογλου: Η ελληνική πλευρά ονειρεύεται

Προκλητικός ο Τσαβούσογλου: Η ελληνική πλευρά ονειρεύεται

«Οι Έλληνοκύπριοι και οι Έλληνες ονειρεύονται όταν πιέζουν για άρση όλων των εγγυήσεων από την Κύπρο».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε τις παραπάνω δηλώσεις σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στο περιθώριο των συνομιλιών στο θέρετρο των ελβετικών Άλπεων, το Κραν Μοντάνα.

«Η ελληνική πλευρά αναμένει ότι όλες οι εγγυήσεις θα αρθούν και δεν θα παραμείνει στο νησί Τούρκος στρατιώτης», είπε και συμπλήρωσε: «Αυτό είναι ένα όνειρο. Θα πρέπει να ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαρακτήρισε τον εν εξελίξει γύρο διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ως τον «τελικό» στη σειρά συνομιλιών, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για πάντα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στους δημοσιογράφους, στη σύνοδο του Κραν Μοντάνα, στην Ελβετία.

«Αυτή η διάσκεψη για την Κύπρο είναι η τελική και θα πρέπει να υπάρχει ένα συμπέρασμα σε αυτό το γύρο στο Κραν Μοντάνα», προσέθεσε, ζητώντας από την ελληνοκυπριακή ηγεσία για να φέρει «αποδεκτές προτάσεις» στο τραπέζι.

Εκτός αυτού, σχετικά με την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από το νησί, ο Τσαβούσογλου δήλωσε στους δημοσιογράφους, πως η Άγκυρα δεν θα μπορούσε να δεχθεί να υπάρχουν «μηδενικά στρατεύματα» στην Κύπρο.

Σχετικές ειδήσεις