ΕΛΛΑΔΑ

Viral video – Καύσωνας: Στη Λάρισα τηγανίζουν αυγά στον… ήλιο!

Viral video – Καύσωνας: Στη Λάρισα τηγανίζουν αυγά στον… ήλιο!

Πάνω από την Ελλάδα είναι από την Πέμπτη (28/6) το κύμα ζέστης που ήρθε από την Αφρική το οποίο θα παραμείνει έως και την Δευτέρα όταν και τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν.

Ωστόσο μέχρι τότε ο υδράργυρος καταγράφει θερμοκρασίες ρεκόρ σε πολλές περιοχές της χώρας.

Χαρακτηριστική εικόνα των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην χώρα μας και ειδικότερα κατά τις μεσημεριανές ώρες της ημέρας καταγράφει το παρακάτω βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube.

Το βίντεο αναρτήθηκε την Παρασκευή (30/6) και όπως αναφέρεται στην λεζάντα του, η μέση θερμοκρασία στη Λάρισα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κυμαίνεται από 38 μέχρι 43 βαθμούς ενώ στις πιο ακραίες μέρες καύσωνα, η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 49 βαθμούς.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί η θερμοκρασία κάτω από τον καυτό ήλιο φτάνει μέχρι και τους 60 βαθμούς κελσίου. Στα πλάνα που θα δείτε τοποθετείτε ένα τηγάνι στο έδαφος, προσθέτουμε λίγο λάδι και στη συνέχεια το αυγό το τηγανίζεται σχεδόν σαν να είναι τοποθετημένο σε μάτι κουζίνας!

Παρόμοιο περιστατικό είδαμε και στην περιοχή των Χανίων όπου ένα αυγό «τηγανίζεται» στην άσφαλτο της εθνικής οδού την ώρα που η θερμοκρασία στην πόλη έφτανε στους 41 βαθμούς.

Πηγή βίντεο: zarpanews.gr

Σχετικές ειδήσεις