ΕΛΛΑΔΑ

Ο πάπας Φραγκίσκος δίνει 50.000 ευρώ για τους σεισμόπληκτους της Μυτιλήνης

Ο πάπας Φραγκίσκος δίνει 50.000 ευρώ για τους σεισμόπληκτους της Μυτιλήνης

Τις αμέσως επόμενες μέρες, ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου, Νικόλαος και ο αντιπρόσωπος του πάπα στην Ελλάδα Maximo Catterin, θα επισκεφθούν τη Μυτιλήνη, ώστε να παραδώσουν το χρηματικό ποσό

Το ποσό των 50.000 ευρώ διέθεσε ο πάπας Φραγκίσκος για την αντιμετώπιση αναγκών των σεισμόπληκτων της Μυτιλήνης. Όπως ενημέρωσε η Αποστολική Νουντσιατούρα στην Ελλάδα «ο Άγιος Πατέρας, επειδή αισθάνεται πολύ κοντά στους πληγέντες από τους σεισμούς στο νησί της Μυτιλήνης, διέθεσε το ποσό των 50.000 ευρώ, ώστε, κατά την κρίση του Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου, να διατεθεί για την ανακούφιση των πληγέντων».

Όπως έγινε γνωστό, ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου Νικόλαος, με την ιδιότητα και του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου και Σάμου, αμέσως μετά το σεισμό στη Μυτιλήνη, ζήτησε από την Αποστολική Νουντσιατούρα στην Ελλάδα να ενημερώσει σχετικά τον πάπα Φραγκίσκο. Πράγματι, ο αντιπρόσωπος του πάπα στην Ελλάδα, κ. Μάξιμος Catterin, αμέσως ενημέρωσε τον πάπα Φραγκίσκο και χθες ανακοινώθηκε η παραπάνω δωρεά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τις αμέσως επόμενες μέρες, ο ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου, Νικόλαος, με τον αντιπρόσωπο του πάπα στην Ελλάδα Maximo Catterin, θα επισκεφθούν τη Μυτιλήνη, ώστε να παραδώσουν στο όνομα του πάπα το χρηματικό ποσό «ως έμπρακτη απόδειξη της αγάπης του για τους σεισμόπληκτους της Μυτιλήνης».

Σχετικές ειδήσεις