ΕΛΛΑΔΑ

Κομοτηνή: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα βουνά της Ροδόπης

Κομοτηνή: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα βουνά της Ροδόπης

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να συνεχιστεί η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες σε δασική έκταση στη Νέα Σάντα Ροδόπης, προκειμένου να κατασβεστεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης (4/7).

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Πυροσβεστικής, την προσπάθεια κατάσβεσης δυσχεραίνουν αφενός το απόκρημνο σημείο εκδήλωσης της φωτιάς –μέσα σε χαράδρα– και οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι κατά στη διάρκεια της ημέρας ήταν έντασης περίπου 6 Μποφόρ.

Επίσης, σημειώνεται ότι η φωτιά μαίνεται κοντά σε ανεμογεννήτριες όπου υπάρχει ρεύμα υψηλής τάσης.

Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 57 άτομα, εκ των οποίων 48 πυροσβέστες και έννεα εθελοντές, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με συνολικά 24 μέλη, και τέσσερα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, με τη συνδρομή ενός γκρέιντερ της Πολιτικής Προστασίας.

Θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την πτώση της ισχύος των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να προλάβουν να κατασβήσουν την πυρκαγιά, καθώς και σήμερα (Τετάρτη 5/7) προβλέπονται άνεμοι υψηλής έντασης στην περιοχή. Μέχρι στιγμής οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.

ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις