Επιστολή Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε Μπερτομέου: «Αγωγή και μήνυση στον Ολυμπιακό»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απέστειλε επιστολή στον Τζόρντι…

«Θρίλερ» στην Κρήτη: Εντοπίστηκε νεκρή 19χρονη στο σπίτι της

Την αναζητούσαν οι δικοί της από χθες…

Απίστευτο: Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στη Χαλυβουργική για «φέσια» 32 εκατ. ευρώ

Χαλυβουργική | ΔΕΗ | Ειδήσεις: Ως ένας…

Προειδοποίηση ΣΟΚ: «Μία ώρα περιθώριο για να μην θρηνήσετε θύματα από βιβλική καταστροφή στο Ιόνιο»

Τον πρώτο στον κόσμο αυτοματοποιημένο σύστημα έγκαιρης…

Η Μόνικα Λεβίνσκι εξομολογείται: Έτσι «άναψα» τον Κλίντον με το στρινγκ μου (vids)

Με «πικάντικες» λεπτομέρειες αναφέρθηκε στα όσα προηγήθηκαν…

ΚΕΔΕ: Περίπου 40.000 παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών

ΚΕΔΕ: Περίπου 40.000 παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από την ΕΕΤΑΑ , σχετικά με τον αριθμό των αιτήσεων που υποβλήθηκαν για την περίοδο 2017-2018 με σκοπό τη χορήγηση voucher για τη φιλοξενία των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γ. Πατούλης έκανε σχετική δήλωση.

«Οι διαστάσεις που έχει πλέον λάβει η οικονομική κρίση, που πλήττει όλο και περισσότερα νοικοκυριά της χώρας μας, είχε σαν αποτέλεσμα, με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΕΤΑΑ, να υπάρξει μια σημαντική αύξηση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν για τη χορήγηση voucher, που αφορούν τη φιλοξενία των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς της χώρας.

Συγκεκριμένα, για την περίοδο 2017-2018 υποβλήθηκαν 147.773 αιτήσεις παιδιών (έναντι 132.859 την περσινή περίοδο, αύξηση 11,23%) και από αυτές κρίθηκαν έγκυρες οι 132.982.

Με δεδομένη, όμως, την εγκριθείσα δαπάνη του προγράμματος, που ανέρχεται στα 205.000.000 ευρώ, voucher λαμβάνουν μόνον οι οικογένειες των 92.231 παιδιών.

Ουσιαστικά, μένουν εκτός προγράμματος περίπου 40.000 παιδιά, αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος, με δεδομένη την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι περισσότερες οικογένειες στην Πατρίδα μας.

Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε αναγκαίο να υπάρξει από πλευράς Κυβέρνησης η ενίσχυση του προγράμματος με επιπλέον 95.000.000 ευρώ, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μείνουν εκτός των 40.000 παιδιά.

Θυμίζω ότι πέρσι τον Σεπτέμβριο, όταν παρουσιάστηκε ανάλογο πρόβλημα, ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε από το βήμα της ΔΕΘ ότι θα δώσει πρόσθετη χρηματοδότηση για το πρόγραμμα, διαθέτοντας μέρος των χρημάτων που θα εισέπραττε το Δημόσιο από τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Θεωρώ απαραίτητο να υπάρξει αντίστοιχο ενδιαφέρον και φέτος προκειμένου να βρεθούν έγκαιρα οι αναγκαίοι πόροι, ώστε να μην χρειαστεί να μείνει ούτε ένα παιδί που η οικογένεια του έκανε αίτηση, εκτός παιδικών σταθμών».