ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Αίγινα: Στο αυτόφωρο δύο για το δυστύχημα - Αύριο οι κηδείες των άτυχων ψαράδων

Τραγωδία στην Αίγινα: Στο αυτόφωρο δύο για το δυστύχημα - Αύριο οι κηδείες των άτυχων ψαράδων

Καθώςπαραμένουν αναπάντητα πολλά ερωτήματαγια τους λόγους που προκάλεσαν τηνέα τραγωδία στην Αίγινα, δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σήμερα Πέμπτη (06/07) στα δικαστήρια Πειραιά.

Ο πλοίαρχος και ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου υδροφόρα «Αίγινα», οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια Πειραιά κατηγορούμενοι για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, για διατάραξη θαλάσσιας κυκλοφορίας και για παράβαση του νόμου περί αποφυγής συγκρούσεων.

Εν τω μεταξύ, αύριο Παρασκευή θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδας στην Αίγινα, η κηδεία οι δύο άτυχων ψαράδων που βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το «Αίγινα» συγκρούστηκε χθες το πρωί με το αλιευτικό τους σκάφος στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την τραγωδία στην Αίγινα

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το σημείο όπου διήλθε το πλοίο-υδροφόρα είναι πέρασμα διέλευσης πλοίων, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απαγόρευση για ψάρεμα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις καταθέσεις του πλοιάρχου και των έξι μελών του πληρώματος στο Λιμεναρχείο της Αίγινας, οι δύο άτυχοι ψαράδες -αδέρφια, ηλικίας 62 και 74 ετων- προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα, ενώ φέρεται ότι δεν άκουγαν τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου, ο οποίος τους ζητούσε να απομακρυνθούν.

Ο πλοίαρχος του «Αίγινα» προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό, ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου με αποτέλεσμα να πέσουν στη θάλασσα και να ανασυρθούν από το πλήρωμα του «Αίγινα» νεκροί.

Οι σοροί των δύο ψαράδων μεταφέρθηκαν σήμερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, όπου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατός τους οφείλεται σε πνιγμό και δεν έφεραν κάποια χτυπήματα.

Σχετικές ειδήσεις