Δίπλωμα οδήγησης - Ανατροπή: Αλλάζουν τα όρια ηλικίας για τους οδηγούς

Δίπλωμα από τα 17 έτη θα έχουν…

Κι όμως! Το Mega παίζει ακόμα – Δείτε ΕΔΩ live

Mega: Το Μεγάλο Κανάλι, το οποίο έπαψε…

Προσοχή! Σε αυτά τα αυτοκίνητα έχουν ανέβει κατακόρυφα οι κλοπές

Οι κλοπές των τεχνολογικά προηγμένων αυτοκινήτων, στα…

Καιρός: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία; Η ανάλυση του Τάσου Αρνιακού (video)

Το σύντομο πέρασμα έντονης -ωστόσο- καταιγίδες τις…

Κοινωνικό μέρισμα: Τελευταία χρονιά που δίνεται φέτος - Ποια είναι τα κριτήρια

Το ΚΕΑ θα διανεμηθεί με το μοντέλο…

Τα πύρινα μέτωπα που συνεχίζουν να καίουν σήμερα Τετάρτη - Πού υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς

Τα πύρινα μέτωπα που συνεχίζουν να καίουν σήμερα Τετάρτη - Πού υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι περισσότερες από τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο.

Σαράντα εννέα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους κιόλας στάδιο όμως κάποιες από αυτές συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο.

Αναλυτικότερα, η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Αναφωνήτρια Ζακύνθου, προχθές το μεσημέρι, είναι σε ύφεση και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον πλήρη έλεγχό της.

Στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα Κέρκυρας, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα είναι σε ύφεση, ενώ στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα, στην περιοχή Ορθονιές Ζακύνθου, αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και στο σημείο επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Επίσης, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, στις Κουμαριές Ξυλοκάστρου έχει οριοθετηθεί και στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Σήμερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) προβλέπεται για ολόκληρη την Κρήτη, για τους νομούς Αχαΐας, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Φωκίδας, καθώς και για τα εξής νησιά: Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λέσβο, Χίο, Ψαρά, Ικαρία, Σάμο, Πάτμο, Λειψούς, Αρκιούς, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Ρόδο και Κάρπαθο.

kindinos pirkagias

Τέλος, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά, ενώ σε περίπτωση εκδήλωσής της θα πρέπει να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.