ΕΛΛΑΔΑ

Φονικό στη Ζάκυνθο: Αποκαλύψεις από το φίλο του Μπακαρί – Τι υποστηρίζουν οι Σέρβοι και ο μπάρμαν

Φονικό στη Ζάκυνθο: Αποκαλύψεις από το φίλο του Μπακαρί – Τι υποστηρίζουν οι Σέρβοι και ο μπάρμαν

Πώς ξεκίνησε ο καβγάς – Το ξύλο μέσα στο κλαμπ του Λαγανά, η καταδίωξη και ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες για το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε στο Λαγανά Ζακύνθου με θύμα έναν 22χρονο Αμερικανό τουρίστα.

Η δολοφονία του Μπακαρί Χέντερσον έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία ενώ όσοι ήταν παρόντες δίνουν τη δική τους «αλήθεια».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, ο φίλος του θύματος, Τσαντ Ζβάρτσκοπ, που βρισκόταν μαζί του το μοθραίο βράδυ, ανέφερε πως η φασαρία ξεκίνησε όταν ο Μπάκαρι άφησε την μπύρα του σε διπλανό τραπέζι όπου κάθονταν δύο άτομα μάλλον σερβικής καταγωγής, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν.

«Ο ένας από αυτούς, ο οποίος φορούσε μπλε μπλούζα, τον χτύπησε με μπουκάλι στο κεφάλι. Ξεκίνησαν να παλεύουν και βγήκαν έξω από μια δεξιά πόρτα που μαγαζιού προς τον κεντρικό δρόμο του Λαγανά. Ξαφνικά μαζεύτηκαν περίπου 15 άτομα και όλοι μαζί τον χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές. Ο φίλος μου έπεσε κάτω, δίπλα σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Ήταν πολύ χτυπημένος και δεν μιλούσε» δήλωσε ο Ζβάρτσκοπ.

Έλληνα μπάρμαν: Ναι, τον χτύπησα αλλά δεν τον σκότωσα εγώ

Από τη μεριά του ο μπάρμαν του μαγαζιού , ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, υποστηρίζει πως τον καυγά τον ξεκίνησε ο ίδιος ο 22χρονος, χτυπώντας με ένα μπουκάλι έναν Σέρβο θαμώνα και μια κοπέλα που βρισκόταν εκεί.

«Το μπουκάλι έσπασε και χτύπησε μια κοπέλα η οποία γέμισε αίματα. Βγήκα έξω από το μπαρ με σκοπό να σταματήσω το θύμα αλλά και να του ρίξω δυο χαστούκια για τα όσα έκανε. Αν θυμάμαι καλά μέσα στην ταραχή μου τον κλώτσησα δυο φορές από την μέση και κάτω και αποχώρησα» ανέφερε ο Έλληνας μπάρμαν.

«Είδα στο βίντεο ότι σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα αλλά ούτε τον κλώτσησα στο κεφάλι. Τα χτυπήματά μου ήταν από την μέση και κάτω και αυτό αποδεικνύει ότι δεν προκάλεσα εγώ τον θάνατο του θύματος. Δεν είχα σκοπό να τον σκοτώσω» σημειώνει.

Σέρβοι κατηγορούμενοι: «Ήρθαμε για διακοπές, όχι για να σκοτώσουμε»

Δύο από τους Σέρβους που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό του άτυχου αμερικανού τουρίστα στο Λαγανά της Ζακύνθου, ζητούν συγγνώμη από την οικογένειά του.

Οι Ν.Ρ. και Ι.Μ., οι οποίοι έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή, δηλώνουν συντετριμμένοι από το γεγονός και διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν το θύμα.

Οι δύο Σέρβοι, μίλησαν στην εφημερίδα «Ειδήσεις» για τα δευτερόλεπτα που άλλαξαν τη ζωή τους.

«Ήρθαμε στην Ελλάδα για διακοπές και όχι για να σκοτώσουμε. Ζητάμε συγγνώμη από την οικογένεια του θανόντος, από τον αμερικανικό λαθό και από την ελληνική πολιτεία. Είμαστε συντετριμμένοι. Για μια ή δύο κλοτσιές, είμαστε κατηγορούμενοι για φόνο. Βρεθήκαμε τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο. Δεν είχαμε πρόθεση να αφαιρέσουμε τη ζωή του άτυχου νεαρού», τονίζουν οι δύο κατηγορούμενοι, ηλικίας 18,5 ετών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι δύο φίλοι ετοιμάζονταν από Σεπτέμβριο να εγγραφούν σε πανεπιστήμιο της χώρας τους. Ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές μάλιστα, και οι δύο είχαν συμφωνήσει να μεταγραφούν σε ομάδα της Αυστρίας.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν στην εφημερίδα, οι δύο κατηγορούμενοι για φόνο, είχαν σαν στόχο να εμποδίσουν το θύμα από το να διαφύγει μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε στο μπαρ του Λαγανά.

«Εμπλακήκαμε σε μια συμπλοκή και καταλήξαμε στη φυλακή. Όταν κλοτσήσαμε το θύμα, δεν σημαδέψαμε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του σώματός του. Τα χτυπήματα ήταν τυχαία. Ό,τι συνέβη ήταν μέσα σε λίγα δευτερόπλεπτα, υποστηρίζουν και συμπληρώνουν «είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μια δίκαιη δίκη. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε δολοφόνοι, δηλώνουν.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τη δολοφονία του Αμερικανού

Σχετικές ειδήσεις