ΕΛΛΑΔΑ

Η Καρδίτσα πρωτοπορεί και παρέχει δωρεάν ηλεκτρονική σήμανση για ζώα συντροφιάς

Η Καρδίτσα πρωτοπορεί και παρέχει δωρεάν ηλεκτρονική σήμανση για ζώα συντροφιάς

Από τη δωρεάν αυτή παροχή μπορούν να επωφεληθούν δημότες που είναι ΑμΕΑ με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο ή ίσο του 80%, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και διαβιούντες με το επίδομα της Πρόνοιας.

Ηλεκτρονική σήμανση για ζώα συντροφιάς θα παρέχει εντελώς δωρεάν σε δημότες του από ευπαθείς ομάδες, αλλά και σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, ο δήμος Καρδίτσας, για το διάστημα από τις 20 Ιουλίου το έως τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο δήμος Καρδίτσας, σε συνεργασία με τον τοπικό Φιλοζωικό Όμιλο, που εξασφάλισε τη δωρεάν παραχώρηση χώρου, διαμόρφωσε νέο καταφύγιο για αδέσποτα που περισυλλέγονται από κεντρικά σημεία της πόλης, με δυνατότητα φιλοξενίας 50 ζώων (ήδη έχουν περισυλλεγεί τις τελευταίες ημέρες 15).

σκυλακι 2

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και όλες οι υπόλοιπες δράσεις που υλοποιεί ο δήμος σε σχέση με τα αδέσποτα ζώα, όπως ανέφερε ο κ. Αλεξάκος. Ειδικότερα, όπως είπε, συνεχίζεται η συνεργασία με φιλοζωικό σωματείο της Γερμανίας, όπου δίνονται για υιοθεσία 100-120 αδέσποτα σκυλιά σε ετήσια βάση, όπως και το πρόγραμμα στείρωσης, εμβολιασμού και αποπαρασίτωσης (πέρυσι, ο αριθμός των εμβολιασμών - στειρώσεων ξεπέρασε τις 200).

Συνεχίζεται ακόμη -μεταξύ άλλων- το πρόγραμμα για τη σίτιση αδέσποτων στις 10 ταΐστρες, που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία, ενώ για ζωοτροφές διατίθενται περίπου 20.000 ευρώ σε ετήσια βάση. «Ως δήμος κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αξιοποιώντας πλήρως τα χρήματα των δημοτών. Τεράστια είναι η προσπάθεια που καταβάλλουν επίσης σε εθελοντική βάση τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης.

σκυλακι 3

Αν δεν έχουμε όμως τη συνεργασία όλων των δημοτών για να περιορίσουμε το φαινόμενο της εγκατάλειψης δεσποζόμενων ζώων ή τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες τους, ο αριθμός των αδέσποτων δεν θα μειωθεί στον επιθυμητό βαθμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καρδίτσας.

Σχετικές ειδήσεις