ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» κυκλώματος που διακινούσε παράνομες ουσίες

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» κυκλώματος που διακινούσε παράνομες ουσίες

Την εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος που εισήγαγε ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες αφού επεξεργαζόταν διακινούσε σε «πιάτσες» τοξικοεξαρτημένων, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δέκα άτομα, φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, επτά Έλληνες και τρεις αλλοδαποί, ενώ κατασχέθηκαν διάφορες ποσότητες ναρκωτικών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 42χρονος Έλληνας που χαρακτηρίζεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Οι συλλήψεις έγιναν κατόπιν ταυτόχρονης επιχείρησης σε περιοχές του Ευόσμου και του Κορδελιού Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και στη Βέροια. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους, κατασχέθηκαν ένα κιλό και 224 γραμμάρια ηρωίνης, 877 γραμμάρια κοκαϊνης, 11 ναρκωτικά χάπια, έξι κιλά και 668 γραμμάρια άγνωστης ουσίας, ένα πιστόλι, φυσίγγια, μηχανισμοί και εργαλεία για τη νόθευση και τυποποίηση ναρκωτικών ουσιών κ.ά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η εγκληματική οργάνωση φέρεται να δρούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Οκτώβριο, εισάγοντας από γειτονική χώρα ναρκωτικές ουσίες. Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, τα μέλη της επεξεργάζονταν και τυποποιούσαν τα ναρκωτικά, πριν τα διοχετεύσουν σε στέκια τοξικομανών. Σημειώνεται ότι με τη νόθευσή της η ναρκωτική ουσία διακινείται πιο εύκολα και παράλληλα πολλαπλασιάζεται η ποσότητά της.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα παραπεμφθούν σε τακτικό ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις