ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Κως: Κανονικά και με ασφάλεια λειτουργεί το αεροδρόμιο

Σεισμός Κως: Κανονικά και με ασφάλεια λειτουργεί το αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο της Κω λειτουργεί κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια για επιβάτες και πτήσεις, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Fraport Greece.

Η εταιρεία, όπως αναφέρεται, προχώρησε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών και πτήσεων και την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του αεροδρομίου. Έχει ελεγχθεί διεξοδικά ο διάδρομος προσγείωσης- απογείωσης καθώς και όλες οι κτηριακές εγκαταστάσεις για τυχόν ζημιές.

Η Fraport επισημαίνει ότι από τον σεισμό δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή σοβαρές ζημιές, ενώ στους χώρους που υπήρξαν μικρές υλικές ζημιές πραγματοποιείται ήδη καθαρισμός και αποκατάσταση. Διαβεβαιώνει, δε, ότι συνεχίζονται οι εντατικές εργασίες ώστε το αεροδρόμιο να είναι σε θέση να υποστηρίξει πλήρως όλες τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των εθνικών φορέων διαχείρισης κρίσεων.

Σε ό,τι αφορά στις προγραμματισμένες πτήσεις, παρατηρούνται μικρές καθυστερήσεις, που αναμένεται να εξομαλυνθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρίες και τους tour operators, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τον προγραμματισμό των πτήσεων τους.

Σχετικές ειδήσεις