ΕΛΛΑΔΑ

Οικονομική ενίσχυση για αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα και δρόμους των δήμων Μυλοποτάμου και Ανωγείων

Οικονομική ενίσχυση για αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα και δρόμους των δήμων Μυλοποτάμου και Ανωγείων

Στο Μυλοπόταμο οι πρόσφατες πλημμύρες είχαν καταστρέψει αρκετά δίκτυα, κυρίως άρδευσης, και με το συγκεκριμένο ποσό θα αποκατασταθούν πλήρως.

Με 150.000 ενισχύεται ο Δήμος Μυλοποτάμου, στο Ρέθυμνο, για έργα αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές. Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, ο Δήμος Μυλοπόταμου λαμβάνει το συγκεκριμένο ποσό αποκλειστικά για έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή το προηγούμενο διάστημα.

Οι πόροι προέρχονται από τον λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων γι' αυτούς τους λόγους.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μυλοποτάμου, Δημήτρης Κόκκινος, «γενικά, οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες από το τριήμερο βροχοπτώσεων του προηγούμενου διαστήματος, τόσο σε αρδευτικά δίκτυα, όσο και σε αγροτικούς δρόμους. Αν δεν λαμβάναμε αυτό το ποσό, το οποίο στο σύνολό του θα εξαντληθεί σε ασφαλτοστρώσεις και αποκατάσταση των δικτύων, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα. Η περιοχής μας έχει ανάγκη της κρατικής επιμέλειας για την επίλυση προβλημάτων διότι στην αντίθετη περίπτωση, λόγω της έλλειψης πόρων, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και μη αντιμετωπίσιμα από τις ίδιες τις δικές μας δυνάμεις».

Παράλληλα, ο Δήμος Ανωγείων έλαβε από τον ίδιο κωδικό και πρόγραμμα του υπουργείου το ποσό των 170.000 ευρώ για την αποκατάσταση δικτύων ύδρευσης. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανωγείων, Μανόλης Καλέργης, τόνισε: «Η ενίσχυση αυτή για την αντικατάσταση παλιών δικτύων ύδρευσης που είχαν υποστεί φθορές από την παλαιότητα, αλλά και με τα προβλήματα που επέφεραν στην περιοχή οι κακοκαιρίες, βοηθά την εξομάλυνση της κατάστασης σε ό,τι αφορά την ύδρευση, αλλά κυρίως βοηθάει τις τοπικές κοινωνίες να μη νιώθουν απομονωμένες από το κεντρικό κράτος όταν αυτές ζητούν τη βοήθειά του».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις