ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά: Σε ύφεση μετά από 30 ώρες η πυρκαγιά στην Κέρκυρα

Φωτιά: Σε ύφεση μετά από 30 ώρες η πυρκαγιά στην Κέρκυρα

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν τις προσπάθειες τους προκειμένου να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα που οι φλόγες της κατάφεραν, με τη χθεσινή δύναμη του αέρα, να μεταπηδούν στις απότομες δασικές βουνοπλαγιές, του Παντοκράτορα και να τυλίξουν εκατοντάδες στρέμματα από ελαιόδεντρα και κωνοφόρα δέντρα στη φωτιά.

Με σύμμαχο την άπνοια της Τρίτης (25/7), όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού, με πεζοπόρα τμήματα, με υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας της Κέρκυρας , με πυροσβεστικές δυνάμεις από την Ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και από αέρος με πυροσβεστικά ελικόπτερα κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό ύφεση, ενώ στο νησί έφτασε το απόγευμα και ομάδα πεζοπόρων της ΕΜΑΚ.

Στην επιχείρηση του περιορισμού της φωτιάς συμμετέχει και ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πειραιά, υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Σεραφείμ Αθανασίου.

Τα σχήματα που δημιουργεί η φωτιά από τις φλεγόμενες εστίες της στις ραχοκοκαλιές των βουνοπλαγιών του Παντοκράτορα, είναι εμφανή σε πολλά σημεία του νησιού, αλλά και από τα αεροπλάνα που προσγειώνονται ή απογειώνονται στην Κέρκυρα.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να φτάσουν, πεζοπόροι, στις απόκρημνες χαράδρες του Παντοκράτορα, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε στο πόδι ένας πυροσβέστης που μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Η ισχυρή πυροσβεστική δύναμη παραμένει στην καρδιά του Παντοκράτορα, στην περιοχή Λούτσες - Περίθεια, ενώ από τη Δευτέρα αποκλείστηκε, το ενδεχόμενο του κινδύνου των κατοικημένων περιοχών.

Σχετικές ειδήσεις