ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ στη Μεσσηνία: Ηλικιωμένος «μοίραζε» στο διαδίκτυο σκληρό πορνογραφικό υλικό με παιδιά

Σοκ στη Μεσσηνία: Ηλικιωμένος «μοίραζε» στο διαδίκτυο σκληρό πορνογραφικό υλικό με παιδιά

Νέα υπόθεση διακίνησης υλικού πορνογραφίας για ανήλικους αποκαλύπτεται στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη ένας 65χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται πως διακινούσε στο διαδίκτυο το παράνομο και αρρωστημένο υλικό.

Η κινητοποίηση των ελληνικών αρχών έγινε μετά από ενημέρωση του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον οποίο εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη, που απέκτησε πρόσβαση σε ιστοσελίδα διαδικτύου και υπερφόρτωσε φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στο σπίτι του 65χρονου Έλληνα, στο νομό Μεσσηνίας.

Σε έρευνα που έγινε τη Δευτέρα 31 Ιουλίου στην οικία του 65χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικών της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και δύο φορητά μέσα αποθήκευσης (USB), ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

O συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Σχετικές ειδήσεις