Φωτιές: Ξέσπασαν 54 δασικές πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο – Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος

Φωτιές: Ξέσπασαν 54 δασικές πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο – Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος

Μάχη με τις φλόγες, κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων, εξακολουθούν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, σε όλη τη χώρα, σε μία προσπάθεια να κατασβεστούν πλήρως όλα τα πύρινα μέτωπα. 

Ενδεικτικό των δυσμενών συνθηκών είναι ότι μόλις το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 54 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, οι οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο.

Την ίδια ώρα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι και σήμερα, Τετάρτη (2/8) εγκυμονεί πολύ υψηλός κίνδυνος για την πρόκληση πυρκαγιών για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, καθώς και τη Σκύρο.

Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα, είναι η εξής, σύμφωνα με το ΑΠΕ:

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση το απόγευμα της Δευτέρας, στην περιοχή Καλύβια Θορικού Αττικής είναι οριοθετημένη, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα 20 ατόμων, 2 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την Περιφέρεια Αττικής και 2 ειδικά μηχανήματα βαρέως τύπου.

Οριοθετημένη είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τριτης, στην περιοχή Αγιος Παντελεήμονας Αναβύσσου Αττικής, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν τώρα 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με διάσπαρτες εστίες μέσα στην περίμετρο της καμένης έκτασης, είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι Σπετσών. Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα 49 ατόμων, 2 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο, 3 υδροφόρες από την Περιφέρεια, 4 εθελοντές και 2 ειδικά μηχανήματα.

Σε ύφεση είναι πλέον και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκορίζι Μεσσηνίας, ενώ στο σημείο επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Σε ύφεση είναι, επίσης, και οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες στο Σουλινάρι Μεσσηνίας και στο Αδάμιο Αργολίδας. Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Μεσσηνία επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην Αργολίδα 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα.