ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει η τελευταία επιθυμία ετοιμοθάνατου καρκινοπαθή – Το «δώρο» στη γυναίκα του

Συγκλονίζει η τελευταία επιθυμία ετοιμοθάνατου καρκινοπαθή – Το «δώρο» στη γυναίκα του

Μία συγκλονιστική ιστορία, με πρωταγωνιστές έναν ετοιμοθάνατο καρκινοπαθή και τη γυναίκα του από τα Τρίκαλα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας συγκίνηση.

Την αποκάλυψη της ιστορίας έκανε ο Λαρισαίος υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α Απόστολος Παπαπαρίσης, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπως αναφέρει το onlarissa.gr.

Όπως εξιστόρησε, ένας άνδρας καρκινοπαθής, που βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο, ζήτησε από τους γιατρούς να τον κρατήσουν στη ζωή για λίγες ακόμη ημέρες, βάζοντάς τον σε μηχανική υποστήριξη, προκειμένου η γυναίκα του να προλάβει να κλείσει τα 55 έτη, ώστε να μπορέσει να λάβει σύνταξη χηρείας.

«Πάλευε στο νοσοκομείο για έξι μήνες με τον καρκίνο. Γνώριζε ότι στις επόμενες ώρες, το πολύ μία – δύο ημέρες θα πέθαινε. Σκέφτεται, τί θα γίνει η γυναίκα του, η χήρα των παιδιών του που θέλει πέντε ημέρες για να γίνει 55 ετών; Τι λέει στο γιατρό του; Τον παρακαλεί να μείνει σε μηχανική υποστήριξη για πέντε ακόμη ημέρες για να γίνει η γυναίκα του 55 ετών. Αναρωτιέμαι βέβαια, τι άνθρωποι γίναμε», ανέφερε ο κ. Παπαρίσης ενώπιον των δημοτικών συμβούλων.

Πρόκειται για μία ιστορία, που αναδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής, αλλά και τις ανθρώπινες τραγωδίες που εκτυλίσσονται καθημερινά στην Ελλάδα της κρίσης.

Σχετικές ειδήσεις