ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Λαγονήσι: Κρανίου τόπος η περιοχή - Εικόνες που σοκάρουν από την πύρινη καταστροφή

Φωτιά Λαγονήσι: Κρανίου τόπος η περιοχή - Εικόνες που σοκάρουν από την πύρινη καταστροφή

Καλύτερη είναι το πρωί της Παρασκευής (04/08) η εικόνα της πυρκαγιάς που κατέκαψε -για μια ακόμα φορά μέσα σε λίγες ημέρες- το Λαγονήσι. Οι εικόνες όμως από την καταστροφή που υπέστη η περιοχή προκαλούν θλίψη και οργή.

Η φωτιά, η οποία είχε ξεσπάσει αργά το μεσημέρι της Πέμπτης (03/08) σε οικόπεδα και έκαιγε ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, απείλησε και τελικά έζωσε δύο σπίτια και δύο αυτοκίνητα τα οποία καταστράφηκαν ολοκληρωτικά.

lagonisi6

Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, λόγω και των πολύ δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, κάνοντας το έργο των πυροσβεστών πιο δύσκολο.

lagonisi3

Αξίζει να τονιστεί ότι αυτή είναι η τρίτη πυρκαγιά που ξεσπά αυτή την εβδομάδα, στην ευρύτερη περιοχή.

lagonisi1

Είχαν προηγηθεί πυρκαγιές τόσο τη Δευτέρα (31/08) στα Καλύβια όσο και την Τρίτη (01/08) στην Ανάβυσσο.

lagonisi4

Τρεις πυροσβέστες που επιχειρούσαν για την κατάσβεση διακομίστηκαν με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

lagonisi5

Στο σημείο της πυρκαγιάς παραμένουν σήμερα και επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεσή της 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 5 οχήματα ΟΤΑ και 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά έχει τεθεί πλέον υπό μερικό έλεγχο.

Ποια η κατάσταση των υπόλοιπων πυρκαγιών

Σήμερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αχαΐας, Έβρου και Κυκλάδων, καθώς και στα νησιά Κρήτη, Σκύρος, Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Κύθηρα και Κάρπαθος.

Σαράντα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οσον αφορά στις υπόλοιπες πυρκαγιές, η κατάσταση σήμερα το πρωί είχε ως εξής:

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το απόγευμα, στην περιοχή Καφενεδέλια Μυτιλήνης είναι σε εξέλιξη, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν τώρα 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 64 άτομα πεζοπόρο τμήμα (εκ των οποίων 10 από την 1η ΕΜΑΚ και 30 από τη 2η ΕΜΑΚ), 6 εθελοντές, 2 οχήματα ΟΤΑ, 4 ιδιωτικά βυτιοφόρα. 1 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη. Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόκειται να ενισχυθούν από 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα που αναμένονται από την Περιφέρεια Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα για τη φωτιά στη Μυτιλήνη ΕΔΩ

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η φωτιά αυτή τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τους εθελοντές, τον στρατό, καθώς και το προσωπικό του δήμου και της περιφέρειας, οι οποίοι, με υπερπροσπάθεια, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη αυτή πυρκαγιά. Να συγχαρώ, επίσης, την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για την άμεση ανταπόκριση και τέλος τους πιλότους όλων των εναέριων μέσων, οι οποίοι για ακόμα μία φορά επέδειξαν ηρωισμό και αυτοθυσία» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Σπύρος Γαληνός.

Διαβάστε εδώ περισσότερα

Σε ύφεση, οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, την Τρίτη το μεσημέρι, στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι Σπετσών. Αυτή την ώρα επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 1 όχημα ΟΤΑ.

Ταυτόχρονα, υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, το Ωραίο Ηλείας και το Γεράκι Ηλείας.

Νέες πυρκαγιές σήμερα Παρασκευή (04/08)

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση στα Κύθηρα, σήμερα. Οι πρώτες φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους λίγο μετά τις 11:30 στην περιοχή Μυλοπόταμος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά καίει δάσος και χαμηλή βλάστηση, κυρίως πουρνάρια ενώ δεν απειλείται προς το παρόν κατοικημένη περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Στις 14:05 το μεσημέρι, η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε

για φωτιά που εκδηλώθηκε στο Γαλάτσι και συγκεκριμένα σε περιοχή που βρίσκεται πίσω από την ΕΥΔΑΠ.

Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και επί τόπου σπεύδουν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Διαβάστε εδώ περισσότερα






Σχετικές ειδήσεις