ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: Αυτή είναι η κατάσταση των πύρινων μετώπων σήμερα Σάββατο (05/08)

Πυροσβεστική: Αυτή είναι η κατάσταση των πύρινων μετώπων σήμερα Σάββατο (05/08)

Καθώς παραμένει υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3), σε αρκετές περιοχές της χώρας, το τελευταίο εικοσιτετράωροεκδηλώθηκαν 49 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιάς που εξέδωσε για σήμερα Σάββατο (05/08), προβλέπει ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι υψηλός για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας και για τα νησιά Κρήτη, Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Ικαρία και Κύθηρα.

politiki prostasia2

Όσον αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοποτάμου Κυθήρων, η εικόνα της είναι καλύτερη αυτή την ώρα, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν νωρίς το πρωί με πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων από την 2η ΕΜΑΚ, ενώ αποχώρησαν πλέον τα εναέρια μέσα. Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 61 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 57 πεζοπόρο τμήμα.

Σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε στις 05:00 τα ξημερώματα σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Υάμεια Μεσσηνίας, είναι σε εξέλιξη και για την κατάσβεσή της επιχειρούν τώρα 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 5 αεροσκάφη.

Ταυτόχρονα, είναι οριοθετημένη πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές σε δασική έκταση στην περιοχή Καφενεδέλια Μυτιλήνης, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στους Αγίους Αναργύρους Σπετσών, στο Λαγονήσι Αττικής (συμβολή της Λεωφόρου Αναβύσσου με την οδό Παναγούλη), στο Γαλάτσι, κοντά στο Άλσος Βεΐκου και στην περιοχή Κούμανη Ηλείας.

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (05/08) ξέσπασε φωτιά στο Ίλιον Αττικής.

Η φωτιά καίει δασική έκταση κοντά σε σπίτια, τα οποία όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν κινδυνεύουν προς το παρόν από τις φλόγες.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων




Σχετικές ειδήσεις