Δήμος Πατρέων: Μετρήσεις για αμίαντο στον αέρα μετά την πτώση του στεγάστρου

Δήμος Πατρέων: Μετρήσεις για αμίαντο στον αέρα μετά την πτώση του στεγάστρου

Την Τετάρτη (09/08/2017) θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των μετρήσων στον αέρα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τον θρυμματισμένο αμίαντο στο σημείο της πτώσης του στεγάστρου στο παλιό λιμάνι της Πάτρας.

 

Σε ανακοίνωσή της, η Δημοτική Αρχή της Πάτρας αναφέρει πως «η εταιρεία την οποία έχει καλέσει ο ΟΛΠΑ Α.Ε. όπως μας πληροφόρησε, είναι πιστοποιημένη από τον "Δημόκριτο" και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, θα είναι γνωστά την Τετάρτη 9/8/2017» και προσθέτει πως «κατά οδηγίες της υπόψη εταιρείας, γίνεται τακτική διαβροχή των θραυσμάτων από τον ανάδοχο του έργου σύμφωνα με την υπογραφείσα με τον Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. σύμβαση για την κατεδάφιση του κτηρίου, για τη μη διασπορά ινών στο περιβάλλον και επίσης αύριο Δευτέρα (07/08/2017) θα γίνουν εργασίες κάλυψης των θραυσμάτων από υφασμάτινο υλικό για τον ίδιο λόγο, παρά το ότι δεν έχει κριθεί επιβεβλημένο από την υπόψη εταιρεία».

Λόγω των εργασιών οι Δημοτικές Υπηρεσίες (ΚΕΠ, Πολεοδομία, Χορευτικά) που στεγάζονται στο πρώην συνεδριακό κέντρο του λιμανιού αναστέλλουν τη λειτουργία τους για αύριο Δευτέρα 7 Αυγούστου και η εξυπηρέτηση των δημοτών θα γίνεται από τα ΚΕΠ των Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας, Βραχνεΐκων, Ρίου και της Πολεοδομίας από την κεντρική Υπηρεσία.

Για τον ίδιο λόγο, δεν θα λειτουργήσει αύριο, η γραμμή εξυπηρέτησης των οδηγών από τα πάρκινγκ του Νότιου Πάρκου, μέχρι την Αγίου Νικολάου και αντίστροφα.