ΕΛΛΑΔΑ

Φεύγουν και οι τελευταίοι! Χαμός σε λιμάνια, αεροδρόμια και εθνικές οδούς

Φεύγουν και οι τελευταίοι! Χαμός σε λιμάνια, αεροδρόμια και εθνικές οδούς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το τελευταίο μεγάλο κύμα φυγής των εκδρομέων του Αυγούστου.

Με πληρότητα 100% αναχωρούν τα πλοία – Επιπλέον δρομολόγια στα ΚΤΕΛ – Αυξημένη κίνηση σε Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής επικρατούσε... χαμός σε Πειραιά και Ραφήνα, με τα πλοία προς Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και Αργοσαρωνικό να αναχωρούν με 100% πληρότητα.

Από τον Πειραιά σήμερα αναχώρησαν συνολικά 26 πλοία, από Ραφήνα 18 πλοία, ενώ από το Λαύριο αναμένεται να αναχωρήσουν έως το τέλος της ημέρας επτά πλοία.

Χθες, Πέμπτη 10 Αυγούστου από τον Πειραιά αναχώρησαν 24 πλοία με 23.762 επιβάτες, από Ραφήνα αναχώρησαν 13 πλοία με 6.005 επιβάτες, ενώ τέλος από το Λαύριο υπήρξαν έξι δρομολόγια με 1250 επιβάτες.

Η κίνηση, όπως είναι φυσιολογικό, στο λιμάνι του Πειραιά ήταν αυξημένη, καθώς οι οδικές αρτηρίες που οδηγούσαν στις πύλες είχαν την... τιμητική τους!

Ελάχιστα εισιτήρια έχουν απομείνει για τα σημερινά δρομολόγια ενώ για τον 15Αυγουστο η πληρότητα αγγίζει το 100%.

Χαμηλές ταχύτητες στις εθνικές οδούς

Αυξημένη είναι από το μεσημέρι της Παρασκευή η κίνηση στην Αθηνών – Λαμίας και την Αθηνών – Κορίνθου.

Η κίνηση των φορτηγών έχει απαγορευτεί ενώ η Τροχαία έχει λάβει μέτρα σε όλη την Επικράτεια για να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων.

Τις επόμενες ώρες, τόσο στην Αθηνών – Λαμίας όσο και στην Αθηνών – Κορίνθου αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η ροή των οχημάτων.

Ανάλογη είναι και η εικόνα στη Θεσσαλονίκη όπου στους δρόμους που οδηγούν προς την Χαλκιδική επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Χαμός σε ΚΤΕΛ και αεροδρόμια

Τα λεωφορεία στα ΚΤΕΛ του Κηφισού και της Λιοσίων αναχωρούν γεμάτα ενώ αρκετοί νόμοι έχουν προγραμματίσει επιπλέον δρομολόγια για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό.

Όσοι δεν έχουν βγάλει εισιτήριο από τις προηγούμενες μέρες τότε θα πρέπει να πάνε στο σταθμό τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα προκειμένου να βρουν θέση σε κάποιο δρομολόγιο.

Αυξημένη είναι και η κίνηση στα αεροδρόμια «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Οι πτήσεις εσωτερικού προς τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου έχουν φυσικά την... τιμητική τους.

Με πληρότητα που αγγίζει το 95% αναχωρούν και τα τραίνα του ΟΣΕ.

Σχετικές ειδήσεις