ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Τεράστιο μέτωπο φωτιάς προς Μαλακάσα

Φωτιά ΤΩΡΑ: Τεράστιο μέτωπο φωτιάς προς Μαλακάσα

Φωτιά τώρα| Φωτιά Κάλαμος: Εξαιρετικά επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει πλέον το πύρινο μέτωπο στην περιοχή της ανατολικής Αττικής, όπου μαίνεται μέχρι και αυτή την ώρα ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά που έχει κατακάψει Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η πυρκαγιά καίει πευκόφυτη περιοχή και πλέον κατευθύνεται προς την περιοχή της Μαλακάσας και του Πολυδενδρίου.

Το δύσκολο έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Λίγο μετά τις 15:00, ο κοινοτάρχης Καπανδριτίου, ο κ. Ντάτσης, ανέφερε πως υπάρχει συνεννόηση για εκκένωση σπιτιών στο Σαλαμίδι, για λόγους ασφαλείας, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν μέχρι και αυτή την ώρα 72 οχήματα, 180 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής, 11 μηχανήματα έργου και από τις Ένοπλες Δυνάμεις 100 άνδρες έμψυχο δυναμικό και τέσσερα μηχανήματα έργου. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος διαδοχικά, για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την πυρκαγιά, 3 αεροσκάφη Canadair και 6 ελικόπτερα.

Σχετικές ειδήσεις