ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Ρέθυμνο - Συγκλονίζει μαρτυρία: «Έτσι έσωσα τα παιδιά από πνιγμό»

Τραγωδία στο Ρέθυμνο - Συγκλονίζει μαρτυρία: «Έτσι έσωσα τα παιδιά από πνιγμό»

Ο άνθρωπος που έσωσε τα δύο παιδιά, βγάζοντάς τα από την τρικυμισμένη θάλασσα, συγκλονίζει με την περιγραφή των όσων συνέβησαν το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου στην παραλία Γεροπόταμος, στο Ρέθυμνο

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο Μανώλης Κατσαμάς περιέγραψε το χρονικό της τραγωδίας: «Ήταν 8.10. Είδα τους γονείς να τρέχουν προς τη θάλασσα. Έτρεξα κι εγώ. Τα παιδιά ήταν 4-5 μέτρα από τη θάλασσα. Τα έβγαλα ένα ένα χωριστά. Ο Βενιζέλος και η Κατερίνα είχαν ωστόσο απομακρυνθεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 35χρονος πατέρας Βενιζέλος Στρατάκης βούτηξε με αυτοθυσία στη θάλασσα για να σώσει τα παιδιά του, ωστόσο το γεγονός ότι δεν γνώριζε καλό κολύμπι και ένας τραυματισμός στο πόδι του, συνέτειναν στο να συντελεστεί το μοιραίο.

«Σίγουρα είχαν επηρεαστεί ψυχολογικά από το φόβο των παιδιών τους και τους είχε πιάσει πανικός», πρόσθεσε ο κ. Κατσαμάς, αναφερόμενος στους τραγικούς γονείς που πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους, τον 35χρονο Βενιζέλο Στρατάκη και την γυναίκα του Κατερίνα Καναβάκη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωταγωνιστής-ήρωας είναι ο γιος ιδιοκτήτη μίας μικρής ταβέρνας, που βρίσκεται στην παραλία.

Όταν αντιλήφθηκε τι συνέβη, βούτηξε στη θάλασσα και με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερε να βγάλει στην ακτή πρώτα το ανήλικο κορίτσι και κατόπιν, με βοήθεια, και το αγόρι. Έως αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμεναρχείο, δεν έχει δώσει κατάθεση. Ωστόσο, φημολογείται ότι ήταν ο ίδιος άνθρωπος που εντόπισε και έσυρε στην ακτή και το άτυχο ζευγάρι.

Τελικά, τα τέσσερα ανήλικα αδελφάκια παρέλαβαν στελέχη του Λιμενικού, τα οποία παρέδωσαν σε συγγενείς, που έφτασαν έπειτα από ώρες από το Ηράκλειο, τόπο διαμονής του ζευγαριού.

Σχετικές ειδήσεις