Ρέθυμνο: Τα παιδιά δεν γνωρίζουν ότι οι γονείς τους πέθαναν προσπαθώντας να τα σώσουν

Ρέθυμνο: Τα παιδιά δεν γνωρίζουν ότι οι γονείς τους πέθαναν προσπαθώντας να τα σώσουν

Συγκλονισμένη παραμένει η Κρήτη, αλλά και το πανελλήνιο, από την τραγωδία με τους δύο γονείς που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους από πνιγμό, το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, στον Γεροπόταμο Ρεθύμνου.

Την Τετάρτη (16/8) συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν τον 35χρονο Βενιζέλο Στρατάκη στην τελευταία του κατοικία, στο χωριό Ροδιά απ’ όπου καταγόταν, ενώ το πρωί σήμερα θα τελεστεί η κηδεία και της 37χρονης Κατερίνας Καναβάκη στις Αρχάνες.

Τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού, που έκαναν κάμπινγκ με τους γονείς τους στην παραλία του Γεροποτάμου, δεν γνωρίζουν ακόμη την αλήθεια, ότι δηλαδή ο Βενιζέλος και η Κατερίνα δεν είναι πια στη ζωή. Τα παιδιά, ηλικίας από 7 έως και 14 ετών, ήταν αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια τους, ωστόσο πιστεύουν πως οι γονείς τους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, προσωρινά, οι δύο κόρες του 35χρονου, όπως και ο γιος και η κόρη της 37χρονης παραμένουν υπό τη φροντίδα στενών συγγενών τους, έως ότου μάθουν για την απώλεια των γονιών τους, με τη συνδρομή παιδοψυχολόγων.

Τόσο ο Βενιζέλος όσο και η Κατερίνα είχαν από δύο παιδιά ο καθένας από προηγούμενους γάμους και θέλησαν να περάσουν λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς σε μία περιοχή του Ρεθύμνου που αγαπούσαν ιδιαίτερα και είχαν επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν.

Όμως, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, η θάλασσα στο συγκεκριμένο σημείο έχει ρεύματα και βαθαίνει απότομα, ενώ το αδικοχαμένο ζευγάρι που με αυταπάρνηση βούτηξε στο νερό για να σώσει τα παιδιά του, δεν γνώριζε μπάνιο.

Μία ακόμη τραγική λεπτομέρεια, είναι το γεγονός ότι η οικογένεια του Βενιζέλου Στρατάκη -οι ηλικιωμένοι γονείς και οι τρεις αδελφές του- είχε χτυπηθεί και στο παρελθόν από τη μοίρα, καθώς πριν από μερικά χρόνια, είχαν χάσει και τον αδελφό του Βενιζέλου, τον Κώστα, σε τροχαίο δυστύχημα.

Πηγή: cretapost.gr