ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρηστική επίθεση στο δικαστικό μέγαρο της Μυτιλήνης

Εμπρηστική επίθεση στο δικαστικό μέγαρο της Μυτιλήνης

Εμπρηστική επίθεση στο δικαστικό μέγαρο της Μυτιλήνης, που βρίσκεται επί της οδού Μικράς Ασίας, πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/8).

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό την είσοδο του κτηρίου, που βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα καλά φυλασσόμενη περιοχή, και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά.

Η επέκταση της φωτιάς θα προκαλούσε σοβαρή καταστροφή λόγω της παλαιότητας των υλικών και του τρόπου κατασκευής που έχουν χρησιμοποιηθεί, ωστόσο η παρέμβαση της Πυροσβεστικής, που ειδοποιήθηκε από περαστικούς, απέτρεψε μία τέτοια εξέλιξη.

Το κτήριο, έργο του 1891, χτίσθηκε ως ημιγυμνάσιο (ινταντιέ) της μουσουλμανικής κοινότητας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο μνημείο.

Στο δικαστικό μέγαρο Μυτιλήνης στεγάζονται οι αίθουσες του ακροατηρίου, το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Στο απέναντι, επίσης μνημειακό διατηρητέο, κτήριο στεγάζεται το Εφετείο Βορείου Αιγαίου, η Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής και υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος.

Τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία.

Σχετικές ειδήσεις