ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Αμετανόητη η οικιακή βοηθός που κακοποιούσε ηλικιωμένη – «Συνελήφθη» σε βίντεο

Κρήτη: Αμετανόητη η οικιακή βοηθός που κακοποιούσε ηλικιωμένη – «Συνελήφθη» σε βίντεο

Χωρίς ίχνος μεταμέλειας εμφανίστηκε ενώπιον του αυτόφωρου δικαστηρίου η 63χρονη οικιακή βοηθός, που «συνελήφθη» σε βίντεο να κακοποιεί βάναυσα μία ηλικιωμένη γυναίκα, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η κατηγορούμενη κατά την απολογία της ισχυρίστηκε ότι η 80χρονη γυναίκα ήταν πολλές φορές επιθετική και γι’ αυτό αναγκαζόταν να της δένει τα χέρια. Υποστήριξε, δε, ότι η ίδια έκανε τη δουλειά της όσο καλύτερα μπορούσε.

Η κόρη της ηλικιωμένης, που επίσης κατέθεσε στο δικαστήριο, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα βασανιστήρια που είχε υποστεί η μητέρα της στα χέρια της οικιακής βοηθού λέγοντας πως όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα και σε κάμερα.

Τελικά, το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης και της επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ μηνών, που είναι εξαγοράσιμη, και της έδειξε το δρόμο για τις φυλακές Νεάπολης.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα παιδιά της 80χρονης, που πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ, διαπίστωσαν ότι η υγεία της μητέρας τους επιδεινωνόταν καθημερινά. Προκειμένου να εξακριβώσουν τι συμβαίνει τοποθέτησαν κάμερες κλειστού κυκλώματος στο σπίτι, από το υλικό των οποίων προέκυψε ότι η γυναίκα που είχαν προσλάβει για να φροντίζει την ηλικιωμένη, την κακοποιούσε βάναυσα.

Σχετικές ειδήσεις