ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς - Αναλυτικός χάρτης

Προσοχή: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς - Αναλυτικός χάρτης

Παραμένει, γι ακόμη μία ημέρα, υψηλός ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (δείκτης 3) για τους νομούς Λακωνίας, Χανίων, Λασιθίου, Δωδεκανήσου και για τα νησιά Χίος Σάμος, Ικαρία και Κύθηρα.

Εξάλλου, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 24 αγροτοδασικές πυρκαγιές, σε όλη την Ελλάδα, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Σε εξέλιξη, αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο, βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Ροδινά Ηλείας, Ρυτό Κορινθίας και Δαφνίλα Κέρκυρας, ενώ οριοθετημένες είναι οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Επίσης, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στον Κάλαμο Αττικής, στο Κρυόνερο Ηλείας, στην Αλειμματά Κεφαλονιάς και στο Κέντρωμα Κέρκυρας Σημειώνεται ακόμη, ότι προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών διενεργούν ανακριτικοί υπάλληλοι τηπς Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις