ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Πανικός μέσα σε ανανσέρ της Εφορίας - Τρεις τραυματίες

Βόλος: Πανικός μέσα σε ανανσέρ της Εφορίας - Τρεις τραυματίες

Ασανσέρ σε... ελεύθερη πτώση προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό τριών ανθρώπων, στο Βόλο.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας (28/08/2017) στο πολυώροφο κτήριο της οδού Ξενοφώντος, όπου στεγάζονται οι Α' και Β΄ Εφορίες της πόλης. Ο θάλαμος του ασανσέρ με το οποίο κατέβαιναν από τον 3ο στον 1ο όροφο, έξι πολίτες, που είχαν πάει για να εξυπηρετηθούν, κατέληξε με ελεύθερη πτώση στο ισόγειο.

Επικράτησαν σκηνές πανικού, όταν οι επιβαίνοντες διαπίστωσαν ότι ο θάλαμος δεν σταμάτησε σ΄ ενδιάμεσους ορόφους, αλλά συνέχισε με ταχύτητα να κατεβαίνει για να καταλήξει με πάταγο στον πάτο του φρεατίου.

Στο σημείο επιχείρησαν άνδρες της Πυροσβεστικής, αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο.

Τι προκάλεσε το ατύχημα

Στο υπέρβαρο του φορτίου των επιβαινόντων οφείλεται σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα της Μαγνησίας «Ταχυδρόμος» το ατύχημα.

Το πρωί της Τρίτης (29/08/2017) πραγματοποιήθηκε αυτοψία στον ανελκυστήρα από 12μελές κλιμάκιο όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, παρουσία των συντηρητών και της ιδιοκτήτριας της εταιρείας ανελκυστήρων. Η εταιρεία προσκόμισε όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα των συντηρήσεων που έχουν γίνει, και οι οποίες φέρεται να επιβεβαιώθηκαν και από τον έλεγχο που έγινε χθες, στον οποίο δεν βρέθηκε τίποτα το επιλήψιμο.

Όπως λένε οι πληροφορίες, διαπιστώθηκε πως στο ασανσέρ οι συντηρήσεις γίνονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα και σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το απότομο σταμάτημα του ασανσέρ περίπου 40 εκατοστά κάτω από το ισόγειο, οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν υπερφορτωμένο.

Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας, η οποία προσήχθη χθες στην αστυνομία στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφέθηκε ελεύθερη αμέσως με εντολή εισαγγελέα.