ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Μάνη: Νεκρός εντοπίστηκε 42χρονος δύτης

Τραγωδία στη Μάνη: Νεκρός εντοπίστηκε 42χρονος δύτης

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης (29/8), όταν 42χρονος παραθεριστής που έκανε κατάδυση στην περιοχή της Χοτάτσιας, εξαφανίστηκε.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό αυτού, έρευνες, που συμμετείχαν άντρες του Λιμενικού καθώς και μέλη της ΓΑΙΑ.

Τελικά η εξαφάνιση έληξε με τον χειρότερο τρόπο αφού ο δύτης εντοπίστηκε νεκρός.

Η ανακοίνωση του λιμεναρχείου Γυθείου:

«Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γυθείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό 42χρονου αγνοούμενου ημεδαπού υποβρύχιου αλιέα, στη θαλάσσια περιοχή όρμου “ΧΟΤΑΣΙΑΣ” δήμου ανατολικής Μάνης.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω είχε μεταβεί μεσημβρινές ώρες χθες για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας, και έκτοτε αγνοείται.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, διενεργήθηκαν έρευνες, από ξηράς με περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και δια θαλάσσης με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τέσσερα (04) ιδιωτικά σκάφη, έξι (06) ιδιώτες δύτες καθώς και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο ανωτέρω εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, βραδινές ώρες χθες, από ιδιώτες δύτες, στην ανωτέρω περιοχή και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου».

Πηγή: patrisnews.gr

Σχετικές ειδήσεις