ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Ρόδος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο λόφο Αγίου Στεφάνου (pics)

Φωτιά Ρόδος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο λόφο Αγίου Στεφάνου (pics)

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (1/9/2017) στο λόφο του Αγίου Στεφάνου (Μόντε Σμιθ) στις παρυφές της πόλης της Ρόδου και προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση και έντονη ανησυχία.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης, με τη συνδρομή εθελοντών, κατάφεραν να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς και έτσι δεν απειλήθηκαν σπίτια και αποθήκες που υπήρχαν στην ευρύτερη περιοχή.

Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ διερευνώνται τα αίτια που την προκάλεσαν.

2

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι υπάρχει μπλακ άουτ στο κέντρο της πόλης, το οποίο συνέβη σχεδόν ταυτόχρονα με την φωτιά.

3

Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 20 οχήματα της Πυροσβεστικής και της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ σε μια γιγάντια επιχείρηση για να μην επεκταθεί η φωτιά στις παρυφές της πόλης μας.

Περισσότεροι από 50 πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες και πολίτες δίνουν αυτή την ώρα μάχη με τις φλόγες. Επιπλέον τις προσπάθειες συνδράμει από αέρος και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

4

Σύμφωνα με την rodiaki.gr, οι προσπάθειες επικεντρώνονται κυρίως προς την πλευρά του Αρχαίου Σταδίου και του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου, ώστε να μην περάσει η πύρινη λαίλαπα στην απέναντι πλευρά του δρόμου, καθώς σε τέτοια περίπτωση θα κινδυνεύσουν άμεσα σπίτια.

Πηγές φωτογραφιών: rodiaki.gr, dimokratiki.gr

Σχετικές ειδήσεις