«Κίτρινος» συναγερμός στην Πυροσβεστική: Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν αύριο Τρίτη (05/09)

«Κίτρινος» συναγερμός στην Πυροσβεστική: Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν αύριο Τρίτη (05/09)

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) αύριο Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, σύμφωνα με την προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Όπως φαίνεται στο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για αύριο Τρίτη (05/09), προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα - Ρόδος)

Δείτε στο χάρτη που ακολουθεί, ποιες περιοχές θα βρεθούν αύριο στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή):

politiki prostasia

Οι πυρκαγιές σήμερα

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 57 αγροτοδασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

H φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το βράδυ, στην περιοχή Λάρυμνα Φθιώτιδας, είναι σε εξέλιξη με διάσπαρτες εστίες, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο και 3 υδροφόρες. Οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές στην περιοχή Σκαδό Νάξου, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Παλαιομονάστηρο Ιωαννίνων, Αλυκές Κέρκυρας και στη Ζάκυνθο, όπου παραμένουν και επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Εν τω μεταξύ, μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας, 4 Σεπτεμβρίου στη Μεσσηνία.

Η φωτιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Αθανάσιος και συγκεκριμένα μέσα σε χαράδρα και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.