ΕΛΛΑΔΑ

Στο λιμάνι του Ηρακλείου δεξαμενόπλοιο που περισυνέλεξε 103 μετανάστες από σκάφος

Στο λιμάνι του Ηρακλείου δεξαμενόπλοιο που περισυνέλεξε 103 μετανάστες από σκάφος

Τοξύλινο σκάφος, μήκους 25 μέτρων, είχε εντοπιστεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (05/09) ανοικτά της Κρήτης -Μεταξύ των επιβαινόντων έγκυες και μικρά παιδιά

Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε, λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Τρίτης, το δεξαμενόπλοιο RHINO, υπό σημαία Σιγκαπούρης, που νωρίτερα περισυνέλεξε 103 μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος μήκους 25 μέτρων, ανοικτά της Κρήτης.

irakleio metanastes2

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μεταξύ των μεταναστών βρίσκονται 25 γυναίκες, εκ των οποίων οι 3 είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης και 21 παιδιά.

Η ανακοίνωση της άφιξης των μεταναστών κινητοποίησε άμεσα τις τοπικές αρχές, που επιδόθηκαν σε ένα αγώνα δρόμου προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή, η σίτιση και η παροχή ιατρικής και φαρμακευτικής φροντίδας.

irakleio metanastes4

Όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Καναβάκη, «το σύνολο των κοινωνικών υπηρεσιών του Ηρακλείου βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να δοθεί κάθε δυνατή φροντίδα στους μετανάστες».

Με την άφιξη του πλοίου θα υπάρξει καταγραφή και ταυτοποίηση των μεταναστών, ενώ η αρμόδια υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου και η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, αναλαμβάνουν την φιλοξενία και την ιατρική τους φροντίδα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται ακόμα, οι μονάδες του ΕΚΑΒ, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και του Δήμου, ο Ερυθρός Σταυρός και ομάδες εθελοντών.

Οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε αίθουσα, στο λιμάνι Ηρακλείου.

Την όλη επιχείρηση συντονίζει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πηγή φωτογραφιών: cretapost.gr

από το δεξαμενόπλοιο RHINO, υπό σημαία Σιγκαπούρης

Σχετικές ειδήσεις