ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2017: Με καπνογόνα οι ένστολοι στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης - Ολοκληρώθηκε η πορεία (vid)

ΔΕΘ 2017: Με καπνογόνα οι ένστολοι στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης - Ολοκληρώθηκε η πορεία (vid)

Πορεία διαμαρτυρίαςστο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής (8/9) ένστολοι, ενόψει της αυριανής τελετής εγκαινίων της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και της έλευσης του Αλέξη Τσίπρα στην πόλη.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, οι οποίοι αρχικά συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Κρατώντας πανό όπου κυριαρχούσαν συνθήματα, όπως «Όχι επιστροφή στις μαύρες μέρες» και «Φυλάμε Θερμοπύλες, ζητάμε αναγνώριση», οι ένστολοι έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης η οποία και κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Εκεί, οι διαδηλωτές άναψαν καπνογόνα και φώναξαν συνθήματα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

enstoloi3

Μεταξύ άλλων, οι ένστολοι ζητούν τη συμμόρφωση της κυβέρνησης σε όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε ό,τι αφορά στα μισθολογικά τους, τη διασφάλιση των ασφαλιστικών τους ταμείων και τη διατήρηση της αυτοτέλειας αυτών, προσλήψεις προσωπικού, αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και διασφάλιση της καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ανεκτά επίπεδα διαβίωσης «και όχι υπό την μορφή φιλοδωρήματος».

Δείτε τις φωτογραφίες στη gallery του newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις