ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Νύχτα κόλασης στην Αχαΐα - Εκκενώθηκαν χωριά

Φωτιά ΤΩΡΑ: Νύχτα κόλασης στην Αχαΐα - Εκκενώθηκαν χωριά

Φωτιά ΤΩΡΑ: Στιγμές τρόμου περνούν οι κάτοικοι της δυτικής Αχαΐας καθώς μαίνεται το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (9/11) σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Σαντομέρι.

Στο σημείο επιχειρούν 86 πυροσβέστες με 43 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο καθώς και δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για ένα τεράστιο μέτωπο το οποίο είναι πολύ δύκολο να ελεγχθεί καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν περαιτέρω την επιχείρηση κατάσβεσης.

Ο οικισμός της Άρλας σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή καθώς τη στιγμή που οι φλόγες βρίσκονταν στις αυλές των σπιτιών ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση.

Το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς που άλλαξε κατεύθυνση κατευθύνεται προς το χωριό Τζάιλο και Ζησιμαίικα όπου βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής και επιχειρούν για να μην πλησιάσουν οι φλόγες στα χωριά δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες.

«Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας, μας περιμένει δύσκολα νύχτα» δήλωσε ο δήμαρχος της Δυτικής Αχαίας:

Η φωτιά κύκλωσε το χωριό της Άρλας

Όπως αναφέρει το tempo24.gr, η φωτιά έφτασε στην Άρλα στις 20:00 περίπου το απόγευμα και έχει ήδη κυκλώσει το χωριό.

Οι κάτοικοι του χωριού αρχικά αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν αρχικά το χωριό, ωστόσο στη συνέχεια συμμορφώθηκαν με τις εντολές των Αρχών.

Πλέον το χωριό εκκενώνεται σταδιακά και με λεωφορεία του δήμου κατευθύνονται προς ασφαλές μέρος στα Ζησιμαίικα.

Σημειώνεται ότι όσοι από τους κατοίκους παραμένουν στην 'Αρλα, έχουν συγκεντρωθεί στον κεντρικό δρόμο, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει ήδη εκκενωθεί το Ελαιοχώρι, όπου σπίτια φέρεται να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Παράλληλα εκκενώθηκε και η Μονή Αγίας Μαρίνας που κινδύνευε νωρίτερα και πλέον οι μοναχές και ο ηγούμενος και βρίσκονται σε ασφαλές σημείο.

Πηγή βίντεο και φωτογραφιών: tempo24.gr

Σχετικές ειδήσεις