Εισβολή μεταλλωρύχων στο υπουργείο Περιβάλλοντος - Έσπασαν την πόρτα

Εισβολή μεταλλωρύχων στο υπουργείο Περιβάλλοντος - Έσπασαν την πόρτα

Ένταση επικρατεί έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, όταν ξαφνικά μεταλλωρύχοι από τις Σκουριές έσπασαν την πόρτα του υπουργείου, την ώρα που περίμεναν τον αρμόδιο υπουργό, κ. Σταθάκη να υπογράψει τις τρεις άδειες για τα ορυχεία της Ολυμπιάδας. 

H ένταση ξεκίνησε όταν έσπασαν την πόρτα του υπουργείου Ενέργειας. Οι μεταλλωρύχοι βρίσκονταν από το πρωί στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο, προκειμένου να τον περιμένουν να υπογράψει τις τρεις άδειες για τα ορυχεία της Ολυμπιάδας, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο ίδιος από την Τετάρτη. 

Ωστόσο, αργά το απόγευμα ένας εκ των συνεργατών του υπουργού, Γιώργου Σταθάκη κατέβηκε από τα γραφεία του υπουργείου και ανακοίνωσε στους μεταλλωρύχους πως η τρίτη άδεια δεν μπορεί να υπογραφεί σήμερα.

Αυτή η ανακοίνωση εξόργισε τους μεταλλωρύχους, οι οποίοι με ένα ξαφνικό ντου κατάφεραν και έσπασαν την πόρτα του υπουργείου και εισέβαλαν μέσα στο κτίριο, όπου και παραμένουν. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, δημιουργήθηκε ένταση έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος στην Αθήνα, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι περίπου 60 εργαζόμενοι.

Πέντε από αυτούς κατάφεραν να περάσουν τον αστυνομικό φραγμό, έσπασα μία πόρτα του υπουργείου και εισέβαλαν στο εσωτερικό του όπου και παραμένουν. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.