Κάνουν το γύρο του κόσμου με μηχανή και σταμάτησαν στην Κρήτη

Κάνουν το γύρο του κόσμου με μηχανή και σταμάτησαν στην Κρήτη

Το γύρο του κόσμου με μηχανή κάνει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ένα ζευγάρι από την Αργεντινή που τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στα Χανιά.

Ο 42χρονος Τζούλιαν και η συνομήλικη σύντροφος του Λορένα από το Μπουένος Άιρες, ξεκίνησαν το ταξίδι τους τον Φεβρουάριο του 2002 και μέχρι σήμερα έχουν επισκεφτεί εκατό δεκατρείς χώρες, διανύοντας πάνω σε δυο τροχούς 370.000 χιλιόμετρα!

Εξασφαλίζουν τα προς το ζην καθώς και τα απαραίτητα καύσιμα για τη μεγάλο κυβισμού μοτοσικλέτα τους, κατασκευάζοντας χειροποίητα κοσμήματα, μπρελόκ και άλλα αντικείμενα τα οποία πωλούν στους δρόμους σε κάθε σταθμό τους! Παράλληλα δέχονται με χαρά τη βοήθεια απλών πολιτών που τους ενθαρρύνουν να συνεχίσουν, συνδράμοντας τους οικονομικά.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Τζούλιαν και η Λορένα βρέθηκαν στην Παλαιόχωρα Χανίων την οποία είχαν ξαναεπισκεφτεί σε ένα από τα ταξίδια τους στην Ελλάδα. Στο πέρασμα τους από την Κρήτη, δεν παρέλειψαν να σταματήσουν στα Χανιά, μια επίσκεψη όμως που τους σημάδεψε καθώς έχασαν τον Τρίκο, το μικρό σκυλάκι που τους συντρόφευε, όταν βρέθηκε κάτω από τις ρόδες ενός ΙΧ στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. «Έτσι τώρα συνεχίζουμε εγώ και η Λορένα χωρίς το αγαπημένο μας τετράποδο» είπε ο Τζούλιαν ο οποίος εξήγησε στο neakriti.gr ότι το κίνητρο γι αυτό το ταξίδι ήταν το πάθος για γνωριμία του κόσμου.

Ο κύριος σκοπός του ταξιδιού μας είναι να γνωρίσουμε  τους διαφορετικούς πολιτισμούς και τους τρόπους ζωής σε κάθε ήπειρο και γι' αυτό βρισκόμαστε σε καταστάσεις που δεν είναι πάντα ευχάριστες όπως οι πόλεμοι, οι θερμοκρασίες κατάψυξης, τα διεφθαρμένα έθιμα, οι δρόμοι σε κακή κατάσταση και πολλοί άλλοι παράγοντες που αποτελούν μέρος του μεγάλου ταξίδι. Χωρίς αμφιβολία αυτό που μας οδηγεί προς τα εμπρός είναι το πνεύμα της περιπέτειας, αλλά πάνω απ 'όλα το πάθος του ταξιδιού πάνω σε δύο τροχούς».

Πηγή: neakriti