ΕΛΛΑΔΑ

Εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του

Εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του

Παύλος Φύσσας: Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, εργατικά και συνδικαλιστικά σωματεία, κοινωνικές δομές, κοινότητες μεταναστών, φοιτητικοί σύλλογοι και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Στις έξι σήμερα (16/09) το απόγευμα είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. Θα ακολουθήσει πορεία προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων.

Με αυτή τη συγκέντρωση και την πορεία ξεκινούν οι εκδηλώσεις στη μνήμη του μουσικού Παύλου Φύσσα, τον οποίο δολοφόνησε -καθ' ομολογία- το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Ρουπακιάς.

Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι.

Θα ακολουθήσει πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, η οποία θα καταλήξει στο Καστράκι Δραπετσώνας, απέναντι από την πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί, έχει ήδη ανακοινωθεί από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα εκδήλωση με τίτλο «Πως ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τούς?», στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο. Στη συναυλία θα συμμετάσχουν οι: Magic de Spell, Fundracar, Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota και άλλοι.

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

thes fyssas

Συγκέντρωση μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, αντιφασιστικές οργανώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία διαμαρτυρίας κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κινήθηκαν στις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Δωδεκανήσου.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν την περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η αστυνομία είχε αποκλείσει την πρόσβαση στην περιοχή μέσω της Πολυτεχνείου και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, όπου διαλύθηκε η πορεία.

Λόγω της πορείας προκλήθηκε μποτιλιάρισμα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις