ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις πορείες για τον Παύλο Φύσσα

Σοβαρά επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις πορείες για τον Παύλο Φύσσα

Ένταση επικράτησε στην περιοχή της Δραπετσώνας, όπου κατέληξε η πορεία για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Τα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στις οδούς Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αντιστάσεως ενώ σημειώνονται ρίψεις μολότοφ και πετροπόλεμος με τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά.

Η ατμόσφαιρα λόγω της ρίψης των χημικών ήταν αποπνικτική.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδες αγνώστων άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια μικρής έκτασης μεταξύ των δυνάμεων της αστυνομίας και της ομάδας αγνώστων συνεχίστηκαν με πετροπόλεμο στα γύρω στενά της περιοχής.

Δείτε βίντεο από την κατάσταση που επικράτησε:

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί δύο άτομα ενώ στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να τους παραλάβουν.

Δείτε τις δηλώσεις πολίτη που δέχθηκε επίθεση:

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν και σε συνεργείο τηλεοπτικού σταθμού ενώ προκάλεσαν και φθορές σε σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας.

Αναλυτικότερα, από την επίθεση στο τηλεοπτικό συνεργείο τραυματίστηκαν δύο οπερατέρ καθώς και πιο ελαφρά ένας δημοσιογράφος, ανεβάζοντας τον αριθμό των τραυματιών στους πέντε.

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν και νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας (18/9) στην περιοχή του Κερατσινίου στην έναρξη της πορείας για τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα)

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μεταξύ αντιεξουσιαστών και Αστυνομίας.

Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ώστε να απομακρύνουν το πλήθος.

Στη συνέχεια, κουκουλοφόροι προκάλεσαν φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων επί της Τσιμισκή και κινήθηκαν προς την πλατεία Ναυαρίνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακτά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας άνδρας των ΜΑΤ, ενώ έγιναν δύο προσαγωγές ατόμων, η μία εκ των οποίων μετατράπηκε σε σύλληψη.

Δείτε τα βίντεο του thestival.gr:

Σχετικές ειδήσεις